Temel Bilgiler
Çin: Vize Rehberleri - Okunması gerekenler

Çin’de Öğrenci Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır?

çin öğrenci vizesi
186

Çin hükümeti, 2020 yılına kadar ülkedeki yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören uluslararası öğrenci sayısını 500.000’e çıkarmayı hedeflemektedir ve bu doğrultuda öğrenciler için vize sürecini kolaylaştırmak adına bazı adımlar atmıştır. Öğrenim programı ne kadar sürerse sürsün her öğrencinin öncelikle vizeye alması gerekir. 2 türde Çin öğrenci vizesi vardır: X1 ve X2 Vizesi - hangisini seçeneğiniz Çin’de 180 günden fazla veya 180 günden daha az kalma durumunuza göre değişir. Aşağıda bu süreci sizin için basit bir şekilde ele aldık:

 

X1 Vizesi

 

Çin’de 180 günden fazla kalacak tüm öğrencilerin X1 vizesine başvurmaları gerekir.

 

X1 vizesi başvuruları için şunlara ihtiyacınız var:

 

  • Çin’de kalacağınız tüm süre zarfında geçerli olan bir pasaport ve ek sayfalar
  • Fotoğraflı Vize Başvuru Formu
  • Çin’deki üniversiteniz tarafından gönderilen kabul mektubunun aslı VE fotokopisi
  • “Çin’de Öğrenim için Vize Başvurusu”nun aslı VE fotokopisi - JW201 veya JW202
    • Üniversitenizden hangi bursu almaya hak kazandığınıza bağlı olarak, size JW201 veya JW202 çıkarılır. Çin hükümeti size hangisinin çıkarılacağına karar verir ve üniversiteniz size hangi formu dolduracağınızı bildirir.

 

X2 Vizesi

 

Çin’de 180 günden az kalacak tüm öğrencilerin X2 vizesine başvurmaları gerekir.

 

X2 vizesi başvuruları için şunlara ihtiyacınız var:

 

  • Çin’de kalacağınız tüm süre zarfında geçerli olan bir pasaport ve ek sayfalar
  • Fotoğraflı Vize Başvuru Formu
  • Çin’deki üniversiteniz tarafından gönderilen kabul mektubunun aslı VE fotokopisi

 

Çin öğrenci vizesi ne kadar?

 

Bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak, Çin öğrenci vizesi için 20£ ila 100£ arasında bir ücret ödemeniz gerekir. Daha fazla bilgi için üniversitenizle irtibata geçin veya Çin Büyükelçiliği’nin internet sayfasını kontrol edin.

 

Üniversiteniz size vize sürecinde yardımcı olacaktır. Herhangi bir sorunuz olması halinde daima üniversitenizin uluslararası ofisiyle irtibata geçin.

 

Çin’e vardıktan sonra oturma izni için başvuru yapmanız gerekir - bunu, Çin’de size en yakın emniyet müdürlüğüne bizzat giderek yapmalısınız. Aynı zamanda adresinizi değiştirdikçe bunu yenilemeniz gerekir.

 

Artık Çin vizesine nasıl başvuru yapıldığını öğrendiğinize göre, gelin hemen Çin’de başvurabileceğiniz burslara bir göz atın!

 

Çin'de Eğitim Hakkında Diğer Yazılarımız

 

Bölüm ara

Çin
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

çin öğrenci vizesi

2014 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü lisans programından mezun oldu. Lisans döneminde T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda, mezuniyetinin ardından da İngiltere ve İspanya’da dünyanın önde gelen çeviri şirketlerinde staj yaptı. En büyük hayali Güney Amerika kıtası başta olmak üzere İspanyolca konuşulan bütün ülkelere seyahat etmek ve bu süreçte İspanyolca dilinde de çeviri yapabilecek yeterliliği kazanmaktır.