Temel Bilgiler
Fransa: Vize Rehberleri

Fransa İçin Öğrenci Vize Başvurusu

264

Fransa son yıllarda Türk öğrencilerin tercih ettiği bir ülke! Özellikle İngilizce dilinin yanı sıra Fransızca öğrenerek hem diplomatik bir lisans hem de akademik bir dil temeli yapmak isteyen öğrenciler Fransa’da öğrenim görüyorlar. Bu yazımızda Fransa için öğrenci vizesi nasıl alınır konusunu kaleme aldık.

 

Fransa Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

 

90 günden kısa süreli kalışlar için

 

 

  1. Son 6 ay içinde çekilmiş, 2 adet fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50'sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız
  2. En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız
  3. kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)
  4. Pasaportunuzun 2,3,4,5,38 ve 60. sayfalarının birer fotokopisi
  5. Daha önce Schengen vizesi aldıysanız ilgili vizenin fotokopisi
  6. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  7. Vize ücreti 85 Euro (Euro para birimiyle direkt Vize Başvuru Merkezi'ne ödenecek)
  8. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi  
  9. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi
  10. Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.
  11. Fransa'da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
  12. Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;
  13. - Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
  14. - Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
  15. Fransa'daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu
  16. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.
  17. Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup
  18. Vize başvuru formu  
  19. Uçak bileti rezervasyonu  
  20. 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvafakatname
  21. Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro seyahat sigortası

 

90 günden uzun süreli kalışlar için

 

  1. Veriliş tarihi 10 yıldan daha az ve geçerlilik süresi en az 15 ay olan pasaportunuz
  2. Pasaportunuzun tüm dolu sayfalarının fotokopisi
  3. Varsa eski pasaportlarınız
  4. 3 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50'sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)
  5. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi
  6. Vize ücreti
  7. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan okul kabul belgesi  
  8. Konaklanacak yerle ilgili bilgi
  9. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi
  10. Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup.
  11. Fransa'da kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler:
  12. Size ve/veya anne, baba, eş, kardeşe ait;
  13. Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
  14. Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi)
  15. Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
  16. Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri
  17. Fransa'daki eğitim ve yaşam giderleriniz sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa bu giderleri karşılayacak kişiden alınacak İngilizce veya Fransızca olarak yazılmış sponsor mektubu
  18. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi eklenecektir.)
  19. Fransızca öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup
  20. Seyahatinizin süresini kapsayan 30.000 Euro seyahat sigortası
  21. Vize başvuru formu
  22. Campus France numaranız www.turquie.campusfrance.org ve Campus France ücretinin yatırıldığına dair dekont
  23. Uçak bileti rezervasyonu
  24. 18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname

 

Campus France Nedir?

 

CampusFrance, Fransa Büyükelçiliği'nin bir hizmetidir. Türkiye Fransız Kültür Merkezi bünyesinde Elçiliğin, İşbirliği ve Kültür Etkinlikleri Birimine bağlıdır. Bu hizmet, Fransa'da yüksek öğrenim görmek isteyen Türk veya Türkiye'de yaşayan yabancı öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır. Öğrenci olarak Fransa vizesine başvurmadan önce kayıt olunması gereken kurumdur.

 

 

Fransa Öğrenci Vizesi Kaç Günde Alınır?

 

Fransa vizesi, Fransa vize işlemleri normal seyrinde ilerlediği sürece 7 – 10 iş günü içerisinde alınabilmektedir. Bazı durumlarda Fransa Konsolosluğu, Fransa vize işlemlerinizi değerlendirebilmek için ek süreye ihtiyaç duyarken bu durum Fransa vizenizin çıkma süresini değiştirebilecektir.

 

Son olarak Fransa öğrenci vizesi alımı sürecinde Campus France sistemine kayıt olarak daha sonrasında vize başvurunuzu gerçekleştireceğinizi unutmayın.

Bölüm ara

Fransa
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Yurt dışı eğitim fırsatları ve yurt dışı üniversiteler ile ilgili blog yazarlığı ve Yurt dışı eğitim sürecinde; başvuru ve vize süreçleri, kabul aşaması, ülkelerin eğitim potansiyeli ve şehirlerin sosyal hayatları konusunda çalışmalar yapmaktayım.