Temel Bilgiler
Japonya: Vize Rehberleri - Okunması gerekenler

Japonya’da Öğrenci Vizesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Japonya öğrenci vizesi
240

Japonya’da öğrenim görmeye karar verdiniz ancak yola çıkmadan önce öğrenci vizenizi almanız gerek. Bu vize süreci biraz karmaşık görünebilir dolayısıyla bizler kolay adımlara bölerek ele aldık.

 

Vizeye ihtiyacım var mı?

 

  • Japonya’da 90 günden fazla öğrenim görmeyi planlayan her uluslararası öğrencinin ülkede kalmak için vize alması gerekir.
  • Vize Muafiyeti Bulunan 67 Ülke ve Bölge arasında yer almayan ülkelerin vatandaşları olan yabancı öğrencilerin, Japonya’ya giriş yapmadan önce vize almaları gerekir.

 

Nasıl Japonya öğrenci vizesi alırım?

 

  • Vize iki şekilde alınabilir:
    1. Ülkenizdeki Japonya büyükelçiliği veya konsolosluğu ile irtibata geçerek ve başvuru formu doldurarak
    2. Japonya’da öğrenim görmek üzere kabul aldığınız kurum aracılığıyla başvuru yaparak
      • Üniversiteler genellikle vize alma sürecinde size yardımcı olur. Özel koşullar ve talimatlar için üniversitenizle görüşün!

 

Japonya öğrenci vizesi almak için neye ihtiyacım var?

 

  • Japonya kalacağınız tüm süre boyunca geçerli olacak bir pasaport
  • Japonya’da kalacağınız tüm süre boyunca maddi ihtiyaçlarını karşılayarak miktarda birikim veya geliriniz olduğuna dair kanıt
  • Uygunluk Belgesi

 

Öğrenci vize başvuru sürecinizde size yardımcı olacak 10 önerimiz.

 

Uygunluk Belgesi

 

Bu belge, öğrencilere Japonya Adalet Bakanlığı tarafından verilir. Kurumunuz aracılığıyla böyle bir belge alabilirsiniz - vize başvurunuzu programınız aracılığıyla yapmanızı önerme sebebimiz de budur. Uygunluk Belgesi, vize alma sürecini daha kolay ve hızlı hale getirecektir.

 

Japonya öğrenci vize ücreti ne kadar?

 

Vize masrafları, hangi ülkenin vatandaşı olduğunuza göre değişir, ancak pek çok ülke için hiçbir vize masrafı söz konusu değildir! Japonya vizesi için ne kadar ödeme yapmanız gerektiğini öğrenmek için tıklayın.

 

Vize süreci, belirli bir programa kabul aldıktan sonra, o program aracılığıyla yürütülmelidir. Japonya vizesi alma süreci, en karmaşık vize süreçlerinden değildir ancak öğrenim görebilmek için geçerli bir vize almanız önemlidir. Vize sürecinizde size yardımcı olacaklarından emin olmak için kurumunuzun uluslararası öğrenci ofisiyle görüşün. Sizi bu süreçte yönlendirebilir ve size Uygunluk Belgesi verebilirler ancak emin olmak için daima üniversiteden biri ile görüşün!

 

Bir öğretim programına kabul alır almaz vize sürecini başlatın. Vize almak genellikle 2 ila 3 ay arasında sürer; vakit kaybetmeyin!

 

Bölüm ara

Japonya
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Japonya öğrenci vizesi

2014 yılında Hacettepe Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü lisans programından mezun oldu. Lisans döneminde T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda, mezuniyetinin ardından da İngiltere ve İspanya’da dünyanın önde gelen çeviri şirketlerinde staj yaptı. En büyük hayali Güney Amerika kıtası başta olmak üzere İspanyolca konuşulan bütün ülkelere seyahat etmek ve bu süreçte İspanyolca dilinde de çeviri yapabilecek yeterliliği kazanmaktır.