Temel bilgiler
Birleşik Krallık: Essentials

İNGİLTERE VİZESİ

449

Yabancı öğrenciler İngiltere'ye gelmek için vize almak zorunda.

Öğrenci vizesi için şu yöntemlerden birini izlemelisiniz:

• Geçerli ve tam zamanlı bir lisans veya yüksek lisans diploması

• Başka bir ülkeden yapılan ve İngiltere'de 6 aydan fazla sürecek bir eğitim veya araştırmaya katılıyor olmak

• Haftada en az 15 saat süreli gündüz ve devamlı eğitim içeren bir program

• Bağımsız ve ücretli bir okulda tam zamanlı okuyor olmak

Bunun yanında yapmanız gerekenler:

• Ders ücretleri ve yaşam için gereken miktarı bir işe girmeden ve kamuya ayrılan hazineden faydalanmadan da ödeyebileceğinizin teminatı

• Seçtiğiniz programa devam etme isteğiniz ve yeterliğiniz

• Lisans altı düzeyde bir program takip ediyorsanız, öğreniminiz sonunda İngiltere'yi terk edeceğinize dair bildiri

Maliyet?

Vize ücretiniz bulunduğunuz ülkeye göre değişebilir. İngiltere'de vize ücreti £144. £144'dir. Ancak eğer gereken tüm belgelere sahip değilseniz, örneğin pasaportunuz hazır değilse, kopyaları için daha fazla para vermeniz gerekir.

Öğrenci kategorileri:

 

 

style=""width:100.0%;"" width=""100%"">

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<p align="" center"="">Kategoriler

 

 

 

 

Kişi Başına

 

 

 

 

AUD cinsinden gereken miktar

 

 

 

 

Seyahat

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

Avusturalya'ya Dönüş için Uçuş Ücreti

 

 

 

 

Aile Üyeleri

 

 

 

 

Kişi başı Avusturalya'ya Dönüş için Uçuş Ücreti

 

 

 

 

Ders Ücreti

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

Ders Ücretleri

 

 

 

 

Okul çağında
5-18 yaş arası çocuklar

 

 

 

 

yıllık AUD8000

 

 

 

 

Yaşam

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

yıllık AUD18 610

 

 

 

 

Partner

 

 

 

 

yıllık AUD6515

 

 

 

 

İlk Çocuk

 

 

 

 

yıllık AUD3720

 

 

 

 

Diğer her çocuk için

 

 

 

 

yıllık 2790AUD

 

 

 

 

Ücretler

 

 

 

 

Kişi Başına

 

 

 

 

AUD cinsinden gereken para

 

 

 

 

Travel

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

Avusturalya'ya Dönüş için Uçuş Ücreti

 

 

 

 

Aile Üyeleri

 

 

 

 

Kişi başı Avusturalya'ya Dönüş için Uçuş Ücreti

 

 

 

 

Eğitim Ücreti

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

Ders Ücretleri

 

 

 

 

Okul-çağı

5-18 yaş arası çocuklar

 

 

 

 

yıllık AUD8000

 

 

 

 

Yaşam

 

 

 

 

Başvuran

 

 

 

 

yıllık AUD18 610

 

 

 

 

Partner

 

 

 

 

yıllık AUD6515

 

 

 

 

İlk Çocuk

 

 

 

 

yıllık AUD3720

 

 

 

 

Diğer her çocuk için

 

 

 

 

yıllık AUD2790

 

 

Yaşınız, seyahatinizin amacı ve süresi gibi kriterlere göre aşağıdaki vize türlerinden birine başvurabilirsiniz:

 

Kategori Başvurabilecek kişiler

Tier 4 (çocuklar)

4-17 yaşları arasındaysanız puan bazlı sistemimizdeki Tier 4 kapsamında bir çocuk öğrenci olarak başvurabilirsiniz. 4-15 yaşları arasındaysanız, İngiltere'ye gelme sebebiniz eğitim olmalı ve bağımsız, ücretli bir okula geliyor olmalısınız.

Çocuk ziyaretçi

18 yaşın altındaysanız ve 6 aya kadar sürecek bir program için İngiltere'ye geliyorsanız çocuk ziyaretçi konumunda başvuru yapabilirsiniz.

İngiltere'deyken çocuk ziyaretçi konumunuzdan çıkıp Tier 4(çocuk) tipinde bir vizeye sahip olamazsınız. Eğer burada Tier 4(çocuk) kapsamında okumak istiyorsanız, İngiltere'yi terk etmeniz ve yaşadığınız ülkeden tekrar başvuru yapmanız gerekir.

Tier 4 (genel)

16 yaş üstü eğitim sebepleriyle İngiltere'ye gelmek için Tier 4(genel) kapsamlı bir yetişkin öğrenci olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Ziyaretçi öğrenci

En az 18 yaşındaysanız, İngiltere'ye en fazla 6 ay sürecek bir programla öğrenim görmeye geliyorsanız(veya İngilizce dersi almak için 11 aylık) ve buradayken çalışmak istemiyorsanız ziyaretçi öğrenci olarak başvuruda bulunabilirsiniz.

İngiltere'de ziyaretçi öğrenci vizesiyle bulunuyorken konumunuzu değiştirerek vize sürenizi Tier 4(genel) kapsamlı bir öğrenci olarak değiştiremezsiniz. Tier 4(genel) kapsamında bulunmak istiyorsanız, İngiltere'ye kendi ülkenizden tekrar vize başvurusunda bulunmalısınız.

Gelecek öğrenci

İngiltere'ye Tier 4 kapsamındaki program planınıza finansal anlamda yardımcı olacak bir çalışma için gitmek istiyorsanız, örneğin size şartlı bir teklifte bulunan bir üniversite ile mülakata geliyorsanız, gelecek öğrenci olarak viz başvurusu yapabilirsiniz.

Gerektiğinde İngiltere'deyken Tier 4 (genel) veya Tier 4 (çocuk) kategorilerinde vizeye başvurabilirsiniz.

Kaynak: UK Home Office website

İngiltere öğrenci vize sistemindeki değişiklikler

İngiltere genel sekreteri uluslararası öğrenciler için ülkeye giriş kriterlerinde bazı değişiklikler yapıldığını anons etti. Bu değişikliklerin şu anki başvuranların büyük çoğunluğunu etkilemeyeceği ve İngiltere hükümetinin yabancı öğrencilerin katkısını son derece gerekli bulmaya devam ettiği belirtildi.

İş, Yenilik ve Beceri Bakanı Pat McFadden: "İngiltere gerçekten istekli yabancı öğrencileri kucaklıyor. Üniversitelerimizin ve kolejlerimizin akademik ve kültürel hayatına kattıkları yadsınamaz." dedi.

UK universities and colleges  dünyanın dört bir yanından öğrencilere birinci sınıf bir eğitim fırsatı sunuyor. Yenilenmiş vize kuralları, yalnızca en iyi öğrencilerin kabul edildiğinden emin olarak, ülkedeki eğitim kurumlarının namını ve kalitesini korumak için tasarlanmıştır.

Bu düzenlemeleri aşağıda özetledik. Resmi güncellemelere ve daha fazla bilgiye UK Border Agency website

sitesinde ulaşabilirsiniz.

• Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden başvuranların GCSE standardında İngilizce bilgisine sahip olması ve IELTS'ten 6.0 üzerinde puan alarak yeterliğini belgelemesi gerekir.

• Lisans seviyesinin altındaki programlarda okuyacakların bir haftada çalışabileceği saat sayısı 20 değil 10'dur.

• 6 aydan az süren programlar için gelecek kişilerin yanlarında kendilerine bağlı olarak birilerini getirmelerine izin verilmez. Bununla beraber, lisans seviyesinin altındaki programlar için gelecek kişilerin yanlarında kendilerine bağlı olarak getirdiklerinin çalışmasına izin verilmez.

• Lisans seviyesinin altındaki programlar için verilen vizeler ancak Highly Trusted Sponsors List(Çok Güvenilir Sponsor Listesi)'e giren yeni kurumlardaki kişiler için çalışma izni sağlar.

Bölüm ara

Birleşik Krallık
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Ücretsiz

'Birleşik Krallık'ta Eğitim' e-Kitabı!

Okuduğunuzu beğendiniz mi? Birleşik Krallık'ta eğitim ile ilgili popüler konuları sizin için bu e-Kitapta topladık.