Temel bilgiler
Amerika Birleşik Devletleri: Essentials - Okunması gerekenler

ABD Vizesi

1409

ABD'ye gelen yabancı öğrencilerin çoğu F-1 (akademik) or M-1 (akademik olmayan veya mesleki çalışma) öğrenci vizelerine başvurur.

 

Öğrenci vizesi için:

 

• Akademik (Lisans ya da yüksek lisans), mesleki, ya da dil eğitimi üzerine bir programa kaydolmuş olmak

• Okulunuzun ABD Vatandaşlık ve Göç Servisi US Citizenship and Immigration Services tarafından tanıması

• Tam zamanlı öğrenci olma

• İngilizce'ye hakim olma, veya bunu sağlayacak bir dil eğitimine katılma

• Eğitim giderlerini karşılayacak mali kaynağa sahip olma

• Eğitim sonunda ABD'yi terk etme niyeti gibi şartlar aranır.

 

Seçtiğiniz üniversite tarafından kabul alırken onun yanında size I-20 formu verilir. Daha sonra I-901 SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) SEVIS (Student and Exchange Visitor Information System) ücretini ödemeniz gerekir. Pek çok kişi için bu miktar $200 Amerikan dolarıdır.

 

Öğrenci vizesine başvuranların teslim etmeye zorunlu olduğu form ve belgeler:

 

• I-20A-B Formu, Göç-Etmeyen Akademik ve Dil Eğitimi Öğrencisi (F-1) belgesi, veya I-20 M-N Formu, Göç-Etmeyen Mesleki Eğitim Öğrencisi (M-1) Belgesi. SEVIS tarafından verilen, siz ve okul görevlinizce imzalı bir I-20 formunu teslim etmelisiniz.

• Online Göç-Etmeyenler için Vize Elektronik Başvurusu, DS-160 Formu. İşlemler hakkında daha fazla bilgi için DS-160 websitesini ziyaret edin.

• ABD'ye seyahate izin veren ve başvuranın kalacağı sürenin en az altı ay sonrasına kadar geçerli bir pasaport (eğer anlaşmalı ülkelerle yapılan istisnalar söz konusu değilse). Eğer pasaport birden fazla kişiye aitse, vize almak isteyen her kişi için ayrı başvuru gerekir.

• Bir (1) 2x2 fotoğraf. Gerekli fotoğraf formatını Fotoğraf Gereklilikleri kısmında bulabilirsiniz.

• Vize işlemlerinin ücretlerinin ödendiğini gösteren bir MRV faturası.

• SEVIS I-901 faturası.

 

Başvuru için sağlamaya hazır olmanız gerekenler:

 

• Daha önceki kurumunuzdan alacağınız transkript ve diploma

• TOEFL, SAT, GRE, GMAT vb standardize test sonuçlarınız TOEFL, SAT, GRE, GMAT,

 

• Sizin veya ailenizin eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabilecek kadar mali kaynağa sahip olduğunuzu belgeleyen finansal kanıt. Örneğin eğersiz veya size sponsor olacak kişinin maaşlı bir işi varsa vergi belgeleri ve orijinal banka kayıtlarını getirmeniz kolaylık sağlar. Eğer iş sahibiyseniz, veya sponsorunuz öyleyse, işletmeyle ilgili belgeleri, lisansı, vergi beyannamelerini getirin.

 

• Genellikle ülkenizdeki Büyükelçilik veya Konsül Embassy or Consulate ile bir görüşme yapmanız beklenir.

 

Bir yabancı öğrenci olarak kampüs işleri haricinde ABD'de çalışmaya izniniz olmayacak. kampüste çalışacaksanız haftada en çok 10 saat çalışabilirsiniz.

Bölüm ara

Amerika Birleşik Devletleri
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Ücretsiz

'Amerika'da Eğitim' e-Kitabı!

Okuduğunuzu beğendiniz mi? Amerika'da eğitim ile ilgili popüler konuları sizin için bu e-Kitapta topladık.