Temel bilgiler
Yurtdışında eğitim : Kariyer

Deneyimi Olmayan Bir Öğrenci Nasıl İş Bulur?

Deneyimi Olmayan Bir Öğrenci Nasıl İş Bulur?

Bazen bir staj ya da iş aramak hiç bitmeyen bir döngü gibi gelebilir. Bunları bulmak için deneyime ihtiyacın var, ancak ilk etapta deneyimi elde etmek için özellikle bir iş deneyimine ihtiyacın var.

 

İster giriş seviyesinde bir iş ister staj, istersen de üniversitede yarı zamanlı bir iş arıyor ol, ilk işine girmen biraz zor bir süreç olabilir. Bu süreçte sabırlı olmalı ve birkaç kariyer tavsiyesine uymalısın.

 

İşte senin için ilk deneyimini kazanmana yardım edecek yollar:

 

1. CV hazırla.

 

CV’ni yazarken nereden başlayacağını bilmek zordur, özellikle de çok fazla iş deneyimin yoksa.

 

CV hazırlamaya başlamadan önce, girmek istediğin şirketin ya da şirketlerin aradığı belirli becerileri ana hatlarıyla belirlemelisin. Bunlar özgeçmişinde göstermen gereken becerilerden bazıları olacak. Bununla birlikte, daha genel aktarılabilir beceriler de eklemelisin.

 

Toptalent CV Hazırlama Aracı’nın hemen üniversite mezunları ve öğrencileri için hazırlanmış tasarım CV örnekleri ile hızlı, profesyonel CV oluşturabilir ve PDF olarak indirebilirsin.

 

2. CV’ni biçimlendir.

 

Her ne kadar özgeçmişinde bulunacak iş, eğitim, yetenekler gibi maddelerin belli bir sıralaması olsa da bu sıralamada oynamalar yapabilir ve daha yaratıcı olabilirsin. Ek olarak ön plana çıkarmak istediğin bir yeteneğin varsa onu da daha öne alarak İnsan Kaynakları tarafından dikkatleri çekebilirsin. 

 

Görsel çekicilik önemli olsa da okunacak çok sayıda özgeçmiş olduğundan ve her birine ayıracak çok zaman olmadığından, içerik açıkça anahtar unsurdur.

 

Özgeçmişinin küratörlüğünü yapmak için zaman ayırmalı ve işveren için en mantıklı olacağını düşündüğün şekilde biçimlendirmelisin. Bu, genellikle eğitiminle başlamak anlamına gelir. Özellikle de staj ve iş deneyimin yoksa, eğitim bilgilerin mutlaka en önde yer almalıdır.

 

3. İş deneyimi eksikliğini açıkla.

 

Dürüst olmalı ve diğer becerilerini vurgulamalısın.

 

Deneyimlerin konusunda dürüst olmak çok önemlidir, ancak deneyim eksikliğinden dolayı kendine güvensiz hissetmek, iş bulma şansını engelleyebilir.

 

İlgili iş deneyimi işverenler için öne çıkan bir şey olsa da hırs, dürtü, enerji, göreve bağlılık ve işvereni anlama gibi diğer faktörler de işe alınma şansını artırmana yardımcı olacaktır.

 

4. İşverenlerin dikkatini çek.

 

İşverenler bir öğrencinin çalışma ortamında iyi performans gösterip göstermeyeceğini değerlendirmek ister.

 

İşverenlerinin özgeçmişinde bulmayı umduğu birkaç şey vardır:

 

-İlişki kurmanın kanıtı: İşverenler, müşteriler ve meslektaşların ile güçlü ilişkiler kurabilmeni ister.

-Zorluklarla başa çıkma yeteneği: Son teslim tarihlerine uyma ve sorunların üstesinden gelme gibi zorluklar genellikle bir çalışma ortamında ortaya çıkar.

-Başarılı sonuçlar verebilmek: İşverenlere işi zamanında, yüksek kalitede teslim edebileceğinden emin olman gerekir.

 

Bir öğrenci olarak bu nitelikleri nasıl gösterebilirsin? 

 

Bu özellikler, müfredat dışı etkinlikler ve hobiler yoluyla vurgulanabilir. Bu faaliyetlerde geliştirdiğin beceriler bir çalışma ortamına aktarılabilir.

 

Yani deneyimsiz olmak seni geri plana atmayacaktır ve kendini ön plana çıkarmak tamamen senin elindedir.

 

Kaynak: toptalent.co

KURS EŞLEŞTİRİCİ
Size en uygun programın?
hangisi olduğunu yeni "Kurs Eşleştirme" aracımızla öğrenin!
EŞLEŞTİRMEYE BAŞLA