Temel bilgiler
Yurtdışında eğitim : Bölüm Rehberleri

Yurtdışında Hukuk Eğitiminin 10 Avantajı

Yurtdışında Hukuk Eğitimi

Yurtdışı eğitim almayı seçen öğrencilerin elde ettikleri deneyimlerin zenginliği göz ardı edilemez bir gerçektir. Zira alacağınız yüksek kaliteli eğitim, uluslararası diploma, akademik beceriler, yabancı dil yetkinliği, profesyonel ağ ve global bakış açısı özgeçmişinizde yer alacak ve gelecekte güzel bir kariyer elde etmenizi sağlayacak en önemli niteliklerdir. Bugün öğrencilerin en çok tercih ettiği tıp, mimarlık, mühendislik gibi temel bölümlerin arasında yer alan hukuk, geçmişi antik Yunan ve Roma’ya kadar uzanan, dünyanın en saygın ve prestijli mesleklerini bünyesinde barındırır. 

 

Yurtdışında hukuk okumak isteyen öğrenciler için başta Amerika ve İngiltere olmak üzere çok sayıda ülkede yüksek kaliteli üniversiteler, zengin program çeşitlilikleri ve uzmanlık alanları ile göz doldururlar. Genel olarak son yılların en popüler konuları arasında yer alan teknoloji ve bilişim alanlarında hukuk okumak isterseniz Amerika’yı, çevre hukuku üzerine Finlandiya ve Norveç’i, bankacılık ve finans üzerine İsviçre’yi, insan hakları ve ceza hukuku üzerine ise Hollanda’yı tercih edebilirsiniz. Gelin yurtdışında hukuk eğitimi almanın öğrencilere sağlayacağı avantajlara birlikte göz atalım!

 

1-Güçlü Akademik Eğitim

 

Yurtdışında hukuk eğitimi alabileceğiniz çok sayıda saygın üniversite ve güçlü eğitim sistemleri ile dikkat çeken ülke yer almaktadır. Bugün özellikle hukuk alanında Harvard, Oxford, Yale ve Cambridge gibi üniversiteler, akademik açıdan dünyanın en iyileri arasında bulunurken, öğrencileri araştırmaya, yenilikleri takip etmeye ve uygulamaya teşvik eder. Zorlu bir eğitim sürecinin sizi beklediği hukuk fakülteleri, teori ile pratik öğrenme deneyimlerini birleştirirken dünyanın en iyi akademisyenlerinden oluşan öğretim kadroları ile de göz doldurur. Aynı zamanda iş, yönetim, finans ve muhasebe gibi konularla güçlü ve çok yönlü bir eğitim alma imkanı bulacağınız yurtdışında, özellikle İtalya'da Bologna Üniversitesi, Hollanda'da Leiden Üniversitesi, İsveç'te Stockholm Üniversitesi, Fransa'da Pantheon-Sorbonne en çok tercih edilenler arasındadır. 

 

2-Kariyer Seçenekleri

 

Hukuk eğitimi, hemen hemen her alanda zengin kariyer seçenekleri sunan, dünyanın en kapsamlı bölümlerinden biridir. Yurtdışı eğitim almanın size sağlayacağı yabancı dil konusunda yetkinlik ve üniversite seçiminiz, özgeçmişinizi daha donanımlı hale getirirken bir avukat, yargıç, adli tıp uzmanı, vergi danışmanı, yatırım bankacılığı, patent avukatı olarak çalışabileceğiniz çok sayıda iş imkanı sunar. Aynı zamanda muhasebe, bankacılık ve finans, işletme, siyaset, medya, pazarlama gibi sektörlerde alternatif hukuk kariyeri yapabilirsiniz. 

 

3-Eleştirel Düşünme ve Analitik Beceriler

 

Hukuk bölümünü kazanmış öğrenciler, karmaşık durumlar ve problemler konusunda bilgi ve becerileri ile göz doldururken, güçlü analitik becerileri ve eleştirel düşünme yetenekleri sayesinde birçok sorunun kolaylıkla üstesinden gelebilirler. Böylece bir firmada ticari bir avukat ya da danışman olarak çalışırken, karşılaştıkları olayları analiz etme konusunda pratiklikleri ve mantıksal akıl yürütme becerileri sayesinde işverenler tarafından da takdir görürler. 

 

4-İstikrarlı ve Yüksek Kazançlar

 

Yurtdışında hukuk okumak öğrencilere parlak bir kariyer sunarken, yüksek kazançları da beraberinde getirir. Hukuk bölümü, sağlık ve tıp alanlarında olduğu gibi geçerliliğini yüzyıllardır kaybetmemiş, iş imkanı her zaman bulabileceğiniz ender meslek gruplarını barındırır. Hukuk eğitimi alan öğrencilerin mezun olduktan sonra bir işte yükselmeleri tabii ki zaman alacaktır; ancak yüksek maaşlar ve iş güvenliği açısından istikrarlı bir gelecek sizi bekliyor olacaktır. 

 

5-Saygınlık ve Prestij

 

Bir hakim ya da avukat olmuş, hukuk derecesine sahip çok sayıda mezun ve ünlü isim, bugün dünyanın önde gelen şirketlerinde ve sektörlerde başarı kazanmış ve saygı duyulan liderler olarak yer almaktadırlar. Bunlar arasında Mahatma Gandhi, Nelson Mandela, Fidel Castro en bilinen isimlerdir. Hukuk eğitimi almak size, hem işverenlerin hem de toplumun gözünde saygınlık ve prestij kazandıracaktır. 

 

6-Özgüven Gelişimi

 

Yurtdışı eğitim macerası, öğrencilere sayısız imkan ve beceri kazandırırken, hukuk okumak sizi daha donanımlı ve güçlü bireyler haline getirecektir. Zira hukuk alanında gelişmiş lisans ve yüksek lisans eğitim programları ile ünlü İngiltere, Amerika, Kanada, Hollanda, İtalya gibi ülkeler, öğrencilerin ders ortamlarında aktif tartışmalara ve sohbetlere katılabilmelerinde, iddia ve ikna kabiliyetlerinin gelişmesinde önemli rol oynar. 

 

7-İletişim Becerileri

 

Hukuk okumak, öğrencilere bağımsız düşünme, problem çözme ve düşündüğünü savunabilme gibi özellikler kazandırırken, bir yandan da güçlü iletişim becerileri sağlar. Zira insanlarla birebir ilişki halinde olmanızı gerektiren hukuk bölümü, sözlü ve yazılı iletişim becerilerinizi geliştirirken, mükemmel dinleme yeteneği de kazandırır. 

 

8-Geniş Profesyonel Ağ

 

Yurtdışında eğitim alarak, kuracağınız yeni arkadaşlıklar sayesinde dünya genelinde geniş bir sosyal ağa sahip olacağınız gibi yapacağınız stajlar ve part-time işler sayesinde de işverenlerden ve iş çevrenizden profesyonel bir ağ elde edebilirsiniz. Böylelikle mezuniyetten sonra yabancı bir ülkede çalışmak için kendinize profesyonellerden oluşan bir çevre edinmiş ve bağlantılarınızı kullanarak hem iş bulmada hem de gideceğiniz ülkeye alışmanızda yardımcı olacak tanıdıklara sahip olursunuz. 

 

9-Detaylara Dikkat Etme

 

Hukuk eğitimi öğrencilere okuma alışkanlığı, keskin bir göz ve pratiklik kazandırırken, detaylara dikkat etme, okuduğunu anlama ve analiz etme gibi yeteneklerinin de gelişmesine katkıda bulunur. Aynı zamanda mezuniyetten sonra çalışacağınız uzmanlık alanlarınızda karşılıklı yapılan sözleşmeler, mektuplar ve belgelerle içi içe olacağınız için yazım ve dilbilgisi gibi hatalara da dikkat etmek, başvuruda bulunacağınız işler için kullanacağınız kapak yazıları ve özgeçmişlerinizi düzenli ve titiz bir şekilde hazırlamak önemlidir. 

 

10-İlgi Alanınızda Uzmanlaşma

 

Yurtdışında hukuk okumak isteyen öğrenciler için dersler, ilk yıl temel yasal konulara odaklanırken, genel hukuk ve hukuk sistemine giriş konularını içerir. Daha sonraki yıllarda öğrenciler, ilgi alanlarına göre belirli hukuk sistemleri üzerine uzmanlaşmak için fırsat bulurken en popüler konular arasında; anayasa hukuku, ticaret hukuku, ceza hukuku, uluslararası hukuk yer alır. Günümüzde özellikle çevre, patent, göçmenlik, spor, medya gibi konularda en çok tercih edilenler arasındayken, aynı zamanda belirli bir kültür ve bölge üzerine de yoğunlaşmanız mümkün. Avrupa Birliği Hukuku, İslam Hukuku, ABD Yasaları gibi. 

 

Bu yazılarımızda ilginizi çekebilir; 

Yurtdışında Başvurabileceğiniz En İlginç Konular

Hangi Ülkede, Hangi Bölümü Okumalısınız?

Mezun Olduktan Sonra Kolay İş Bulmanızı Sağlayacak 10 Bölüm