Yurtdışında Ekonomi Bilimi Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Economics

Ekonomi, insanların ellerindeki kaynak ve gelirleri muhafaza etme ve düzenleme stratejilerini inceler. Antik yunan dilinde karşılığı olan “oikonomia” kelimesi gelir-giderin düzenlenmesi ve kontrol edilmesi anlamına gelir. Ekonominin bir akademik branş olarak kabul edilip siyaset biliminden ayrı incelenmeye başlaması 19uncu yüzyılın sonlarına denk gelmektedir.

Ekonomi kendi içinde iki ana kola ayrılır. Mikro-ekonomi bireysel ya da küçük çaplı piyasaya odaklı iken makro-ekonomi ise ekonomiyi uluslararası ve global bakış açısıyla ele alır. Ekonomik bugüne kadar hep merak uyandırıcı bir konu olmuştur. Günümüzde ekonomik krizin çeşitli ülkelerde baş göstermesi nedeniyle firmalar ekonomiyi en ince ayrıntıya kadar öğrenmiş mezunlara ihtiyaç duymakta ve bunları işe almak istemektedir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Ülkenizde ve dünyada ekonomik kaynakların ve gelir kaynaklarının nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız ekonomi alanında eğitim almak sizin için uygun bir seçenek gibi duruyor. Ancak, ekonomi büyük çaba sarf etmenizi gerektiren bölümlerden biridir. Derslerde maliye politikası hakkında teorik bilgiler edinmekle kalmayıp bunları pratiğe de dökeceksiniz. Analitik becerilerini kullanan, mantıklı düşünebilen bireyler ekonomi bölümünde daha başarılı olacaktır.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Öğrencilerin çoğu ekonomiye ilgi duydukları için doğal olarak bu alanda çalışmak isterler. İngiltere’de yıllık ortalama maaş başlangıç için 25.637 pounddur. Mezunların çalışabileceği onlarca farklı iş alanı bulunmaktadır. Şirketlerdeki işverenler ekonomi bölümünden başarılı bir şekilde mezun olanlara çok saygı duyar. Bu nedenle mezunların bankacılık, maliye ve pazarlama gibi alanlarda kısa sürede iş bulmaları oldukça kolaydır. Kimi öğrenciler ise yüksek lisansa devam ederek işletme ya da ticaret hukuku gibi alanlarda uzmanlaşabilirler. Kimi öğrenciler için ekonomiden mezun olmak bu alanda kariyer yapmak anlamına gelmez. Mezunlara gazetecilik, akademisyenlik, hukuk gibi iş alanlarının da kapıları da açılır. Pek çok öğrenci mezuniyetinin akabinde politikaya atılabilir, yerel ya da ulusal hükümetlerin bünyesinde araştırma görevlisi olarak çalışabilir.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Ekonomi bölümlerinin çoğunda makro-ekonomi ve mikro-ekonomi eğitimi bir arada verilir. Çekirdek dersleri ekonomi ile ilgili teorilerin öğretimi üzerine odaklı iken, öğrenciler seçmeli dersler arasından seçerek ekonomi üzerine kurulan politikaları ve bunların etkilerini inceleyebilir.

Lisans programlarına başvuran öğrencilerin ekonomi, matematik, tarih ve İngilizce derslerinden en az 3 tane A-derecesi almış olması esastır. Benzer şekilde yüksek lisans başvurularında öğrencinin lisans eğitiminden 2:1 onur derecesi almış olması onun avantajına olacaktır. ana diliniz İngilizce değilse IELTS sınavlarına girerek en az 6.0 ya da 6.5 puan yapmak zorundasınız.

Eğitim süresinin uzunluğu gideceğiniz üniversiteye ve eğitiminizin seviyesine bağlı olarak değişebilir. Lisans programlarının çoğu en az 3 yıl sürer, tabi bu gittiğiniz üniversiteye bağlıdır. Üniversitelerin çoğu öğrencilerin okulu bir yıl daha uzatıp bir işte çalışmasına olanak tanır. Yüksek lisans eğitimi 1 yıl ila 3 yıl arası sürmektedir.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Farklı kültürler ve yeni insanlar tanımak bir üniversite öğrencisinin hayatının önemli bir parçasıdır, bu anlamda üniversite yıllarınızı en verimli şekilde geçirmeye çalışmalısınız. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin. Kimi öğrenciler daha aktif ve sosyal bir üniversite hayatı için büyük şehirleri tercih ederken kimileri de daha küçük çaplı bir sosyal hayat isteğiyle kasabalardaki üniversiteleri seçer.

Hem prestij sahibi hem de ilgilendiğiniz bölümün iş pazarında uzantıları olan bir üniversite seçmelisiniz. Alanında öncü şirketler belli başlı üniversitelerle iyi ilişkiler kurup bu üniversitelerden mezun olanları bünyesine almaktadır. Özellikle bankalarda ya da mali sektörde çalışmak istiyorsanız sahip olduğunuz bağlantıların kariyerinizin ilerlemesinde büyük rol oynayacağını unutmayın.

Üniversitelerde her öğrenciye hitap edebilecek modüller bulunuyor. Üniversitelerde verilen çekirdek dersler ortak olsa da her üniversitede farklı modüller verilmektedir. Uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlediyseniz başvurduğunuz üniversitelerin modüllerini ilgilendiğiniz alanları dikkate alarak değerlendirin.

Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz.

Orada hangi Ekonomi Bilimi kursları var?

1

Gelişim Ekonomisi

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

İşletme Ekonomisi / Endüstriyel Ekonomi

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Ekonometri

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans
4

Gıda / Tarım Ekonomisi

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans

Ekonomi Bilimi bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
1,918 Görüntüleme 144 adet bölümü görüntüle
2
211
Amerika
1,138 Görüntüleme 299 adet bölümü görüntüle
3
32
Kanada
4
9
Avustralya
5
134
Yeni Zelanda
315 Görüntüleme 9 adet bölümü görüntüle
6
154
İrlanda
7
131
Hollanda
108 Görüntüleme 3 adet bölümü görüntüle
8
69
Almanya
9
63
Fransa
10
84
Hong Kong

İletişime geç