Yurtdışında Metalurji Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Metallurgy

Metalürji, metallerin kimyasal özelliklerini ve işlenmelerini konu alan akademik branştır. Metalürji kelimesi ilk olarak simyacılar tarafından kullanılmış, minerallerden metal edilmesi işlemi olarak tanımlanmıştır. Yunan dilinde karşılığı metallourgos, yani metal işlemektir.

Günümüzde metalürji gelişme göstererek metal özütleme, metal işlenmesi ve metallerin mikroyapısı gibi kollara ayrılmıştır.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Metalürji okumak isteyen öğrenciler, metallerin kimyasal özelliklerine ve reaksiyonlarına merak duymalıdır. Bu gibi konulara ilgi duyuyorsanız metalürji bölümü sizin için uygun olabilir. Metalürji bölümünde okumak isteyen öğrencilerin aynı zamanda matematik ve fizik derslerini de sevmesi gerekir çünkü bu dersler metalürji bölümünün temelini oluşturmaktadır. Metalürji çok çaba gerektiren bir bölümdür. Öğrencilerin derslere ve uygulamalı gösterimlere düzenli olarak katılması, ders saatleri dışında araştırma yürütmesi istenmektedir. Çalışkan ve hevesli öğrencilerin başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Metalürji bölümünden mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu kariyerlerine metalürji mühendisi olarak devam etmeyi tercih eder, araştırmalara katılıp minerallerden metal elde edilmesi üzerine çalışırlar. İşe başlayan bir mezunun ortalama yıllık maaşı 20.000-25.000 euro arasında değişir. Ancak kariyerinizde ilerlemeniz için pek çok olanak bulunmaktadır. Fabrikaların üretim bölümlerinde ya da laboratuvarlarında çalışmak bu ilerlemelere örnek olarak verilebilir.

Pek çok sektörde olduğu gibi metalürjide de başarılı öğrenciler kariyerlerinde üst düzey yöneticilik gibi pozisyonlarda iş bulabilir. Bu durumda 60.000 euro gibi oldukça yüksek bir yıllık maaş alabilirler.

Ancak metalürji mezunlarının illa mühendis olarak çalışması gerekmez. Eğitimlerinin parçası olarak öğrenciler veri analizi, bilişim teknolojileri gibi becerilere de sahip olmaktadır. Bu onların gazetecilik, bankacılık, maliye gibi mesleklerde çalışmasını mümkün kılmaktadır. Bunun yanında hukuk ya da akademisyenlik gibi alanlarda çalışmak isteyenler yüksek lisansa devam edebilirler.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Metalürji alanında adını duyurmuş üniversiteler genellikle başvuran öğrencilerden önceki fen ve matematik derslerinde A-dereceleri almış olmalarını ister. Bölüm derslerinde verilen bilgiler fen ve matematik bilgilerinizin üzerine inşa edileceği için bu derslerden yüksek notlar almanız çok önemli.

Metalürji alanında lisans ya da yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilere uygun pek çok üniversite bulunmaktadır. Lisans programları en az 3 yıl sürmektedir. En az bir yıl sürecek olan yüksek lisans programlarına başvuran öğrencilerin 2:1 yeterlilik ve onur derecesi almış olması gerekmektedir.

Metalürji öğrencilerinin derslere ve sınavlara eksiksiz katılması gerekmektedir, bu nedenle İngilizceyi iyi biliyor olmaları lazım. Eğer ana diliniz İngilizce değilse üniversiteye girmeden önce IELTS sınavına girerek en az 6.0 puan ile geçmeniz gerekecek.

Pek çok üniversitede öğrencilerin hem bireysel projeler yapmaları hem de staja gidip deneyim kazanmaları şart koşulur. Pek çok üniversite inşaat mühendisliği alanında önde gelen şirketlerle birlikte çalışmakta, buralara öğrencilerini staj için göndermektedirler.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Farklı kültürler ve yeni insanlar tanımak bir üniversite öğrencisinin hayatının önemli bir parçasıdır, bu anlamda üniversite yıllarınızı en verimli şekilde geçirmeye çalışmalısınız. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin.

Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz.

Düşünmeniz gereken en önemli faktör ise üniversitedeki seçmeli alan dersleri, modüller ve akademisyenlerin başarıları-bilgi ve deneyimleridir. Üniversitelerde verilen çekirdek dersler ortak olsa da her üniversitede farklı modüller verilmektedir. Uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlediyseniz başvurduğunuz üniversitelerin modüllerini ilgilendiğiniz alanları dikkate alarak değerlendirin.

Orada hangi Metalurji kursları var?

1

Kaynak (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Fabrikasyon (Endüstriyel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Tezgah Ayarlama / Çalıştırma

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans
4

Bilgisayar Kontrollü Işleme

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Metalurji bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
32
Kanada
2
211
Amerika
3
210
Birleşik Krallık
4
69
Almanya
5
9
Avustralya
6
114
Malezya

İletişime geç