Temel bilgiler
Avustralya: Vize Rehberleri - Okunması gerekenler

Avustralya Vizesi

1174

Avustralya Öğrenci Vizesini Nasıl Alırsınız?

 

Avustralya Ulusal Üniversitesi, Sydney Üniversitesi, New South West Üniversitesi, Melbourne Üniversitesi, Western Australia Üniversitesi, Queensland Üniversitesi, Monash Üniversitesi gibi oldukça saygın üniversitelerin bulunduğu Avustralya’da ön lisans, lisans, tezsiz yüksek lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak size yerel ve uluslararası başarılarla dolu bir kariyerin kapılarını açacaktır. Bu fırsattan yararlanmak için Avustralya öğrenci vizesi almanız gerekmektedir.

 

Avustralya’daki tüm üniversiteleri bu sayfadan görüntüleyin!

 

Avustralya Öğrenci Vizesi, Sınıf 573

 

Bu vize sınıfı, Avustralya’da üniversite derecesi,  ön lisans derecesi, mezuniyet sertifikası, mezuniyet diploması veya tezsiz yüksek lisans eğitimi kapsamaktadır. Bu vize türünün temel başvuru ücreti 550 Avustralya Doları (1150 TL*) ve başvuranın yaşına bağlı olarak ek ücreti içermektedir.

 

Eğer yaşınız 18’den büyükse 410 Avustralya Doları (860 TL*) daha ödeme yapmanız, toplamda ise 960 Avustralya Doları (2110 TL*) ödemeniz gerekmektedir.

 

Eğer yaşınız 18’den küçükse 135 Avustralya Doları (280 TL*) daha ödeme yapmanız, toplamda ise 685 Avustralya Doları (1430 TL*) ödemeniz gerekmektedir.

Bu adresten Öğrenci Vizeniz için ödemeniz gereken tutarı tahmini olarak öğrenebilirsiniz.

 

Avustralya Öğrenci Vizesini almak için aşağıdaki belgeler gerekmektedir.

 

  • Öncelikle Form 157A’yı doldurmanız ve imzalamanız gerekmektedir: Dokümana bu adresten ulaşabilirsiniz.
  • Öğrenim görmeyi planladığınız kurumdan aldığınız elektronik Confirmation of Enrolment (CoE) sertifikanızı ve/veya Avustralya’daki öğrenim kurumundan öğrenci olarak kabul edildiğinizi belirten ön kabul yazınız,
  • Daha önce mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma,
  • Yeni çekilmiş 1 adet fotoğrafınız,
  • Pasaportunuzun kimlik sayfası fotokopisi ve eğer daha önce yurt dışına çıktıysanız, gittiğiniz ülkelere ait vize etiketlerinin ve giriş/çıkış damgalarının fotokopileri,
  • Anne, baba, tüm kardeşler, varsa tüm eş ve tüm çocukların gösterildiği nüfus kayıt örneği,
  • Arşivli sabıka kaydı (bu belge, sadece 18 yaşından büyükler için istenmektedir.)
  • Erkekler için askerlik belgesi,
  • Eğer evli iseniz veya bir beraberlik yaşıyor ve eşinizi/partnerinizi başvurunuza dahil etmek istiyorsanız, bu ilişkinin başvurudan önceki son 12 aydır devam ettiğine dair kanıtlar (evlilik cüzdanı, ortak hesaplar, fatura ve başka ortak yatırımlar.)
  • Avustralya’da kalacağınız ilk 12 ay boyunca seyahat, eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir Mali Durum Belgeleri,
  • Eğer 18 yaş altı iseniz anne ve babanızdan Avustralya’da eğitim görmenizi kabul ettiklerine dair muvafakatname,
  • Eğer Avustralya’da ebeveynleriniz ya da akrabanız ile oturmayacaksanız, eğitim kurumunuzdan eğitim, yaşam, güvenlik ve konaklamanıza dair gerekli düzenlemelerin yapıldığına dair imzalı dilekçe,
  • Sağlık muayenesi ve göğüs filmi.

 

Avustralya Öğrenci Vizesi, Sınıfı 574

 

Bu vize sınıfı, tezli yüksek lisans veya doktora araştırmaları yapmak için gitmek isteyenleri kapsamaktadır. Bu vize türünün başvuru ücreti 550 Avustralya Doları (1150 TL*) olarak belirlenmiştir. Bu ücret dışında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

 

Avustralya’da doktora ya da tezli yüksek lisans yapmak için aşağıdaki belgeler gerekmektedir.

  • Form 157A’yı doldurmanız ve imzalamanız gerekmektedir: Dokümana bu adresten ulaşabilirsiniz.
  • Öğrenim görmeyi planladığınız kurumdan aldığınız elektronik Confirmation of Enrolment (CoE) sertifikanızı ve/veya Avustralya’daki öğrenim kurumundan öğrenci olarak kabul edildiğinizi belirten ön kabul yazınız,
  • Daha önce mezun olduğunuz okuldan aldığınız diploma,
  • Yeni çekilmiş 1 adet fotoğrafınız,
  • Pasaportunuzun kimlik sayfası fotokopisi ve eğer daha önce yurt dışına çıktıysanız, gittiğiniz ülkelere ait vize etiketlerinin ve giriş/çıkış damgalarının fotokopileri,
  • Anne, baba, tüm kardeşler, varsa tüm eş ve tüm çocukların gösterildiği nüfus kayıt örneği,
  • Arşivli sabıka kaydı (bu belge, sadece 18 yaşından büyükler için istenmektedir.)
  • Erkekler için askerlik belgesi,
  • Avustralya’da kalacağınız süre boyunca seyahat, eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir Mali Durum Belgeleri,
  • Sağlık muayenesi ve göğüs filmi.

 

Mali Durum Belgeleri

 

Avustralya Öğrenci Vizesi için mali durum belgeleri oldukça önemli bir konudur, çünkü belirlenen ücretleri karşılayabileceğiniz belgeleri sunamazsanız vize alımında sorun yaşayabilirsiniz.

 

Avustralya Öğrenci Vizesi başvurusunda mali açıdan 3 ayrı kalemdeki gereklilikleri sağlamalısınız.

  • Seyahat:  Bu bölümde kendiniz ve eğer varsa sizinle gelecek kişilerin gidiş dönüş uçak biletini karşılayabilecek durumda olduğunuzu ispatlamalısınız.
  • Eğitim:  Bu bölümde, eğitim alacağınız okulun eğitim ücretini karşılayabileceğinizi kanıtlamalısınız.
  • Yaşam: Bu bölümde, kendiniz için belirlenen yıllık 18.610 Avustralya Doları (38.965 TL*) tutarındaki masrafları karşılayabileceğinizi kanıtlamalısınız. Eğer eşiniz varsa eşiniz için ayrıca belirlenen 6.515 Avustralya Doları (13.640 TL*), eğer varsa ilk çocuğunuz için belirlenen yıllık 3720 Avustralya Doları (7.790 TL*), sonraki her bir çocuğunuz için de yıllık 2790 Avustralya Doları (5.840 TL*) olarak belirlenen masrafları karşılayabileceğinizi kanıtlamalısınız.

 

*: Belirtilen Türk Lirası (TL) değerleri, 19 Ocak 2016 gösterge niteliğindeki Merkez Bankası kur değerleri üzerinden hesaplanmıştır (1 AUD = 2.09 TL.) Sizin başvuru sürecinizde kur değerlerindeki değişimlere bağlı olarak TL fiyatlarında farklılıklar oluşabileceğini lütfen unutmayınız. 

 

Bölüm ara

Avustralya
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Ücretsiz

'Avustralya'da Eğitim' e-Kitabı!

Okuduğunuzu beğendiniz mi? Avustralya'da eğitim ile ilgili popüler konuları sizin için bu e-Kitapta topladık.