Temel bilgiler
Hong Kong: Vize Rehberleri - Okunması gerekenler

Hong Kong Öğrenci Vizesine Başvurmak

1370

Diğer ülkelerde olduğu gibi Hong Kong’ta eğitim görmek için de belirli bir giriş izni almış olmanız gerekiyor. Bunun için gereken en önemli belgeler de şunlardır:

 

  • Başvurduğunuz üniversiteden gelen kabul mektubu
  • Öğrenci vizeniz/giriş izni belgeniz
  • Geçerli bir pasaport

 

Aşağıda ihtiyacınız olan belgeler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Kabul mektubunuzu aldığınızda yapmanız gerekenler

 

Başvurduğunuz üniversiteden kabul mektubu aldığınız anda bir ID_995A formunu tamamlayıp üniversitenize yollayarak öğrenci vizesine başvurmalısınız. Formu buradan indirebilirsiniz. Üniversiteden bir sponsorluk mektubu da istemeniz gerekebilir. Kabul mektubunuz gelir gelmez işlemlere başlayın ki vizenizin hazır olması için yeterli zamanınız olsun. İşlemler kimi zaman iki aya kadar uzayabiliyor (Hong Kong öğrenciler tarafından son yıllarda fazla talep gören bir yer haline geldi). Eğer yaşınız 18’in altında ise aileniz tarafından imzalanmış bir onay mektubunu başvuru formunuza eklemeniz gerekmektedir.

 

Üniversite bu aşamada sizin adınıza ne yapıyor?

 

Üniversite, gönderdiğiniz ID_995B formunun kalan kısımlarını tamamlıyor. Daha sonra formu Hong Kong göçmenlik dairesine yolluyor, bu birim size giriş izni ve vizeyi temin edecek olan yer. Üniversite, vizenizi teslim aldıktan sonra tarafınıza mail yoluyla iletiyor. Aynı zamanda göçmenlik dairesi tarafından da direk olarak yollanabilir. Bu işlemler de uzun sürebiliyor, bu nedenle başvurularınızı mümkün olduğunca erken yapın. Hong Kong’da uçaktan indiğinizde sınır kontrolü sırasında öğrenci vizesine ve giriş iznine ihtiyacınız olacak.

 

Sonraki aşamada siz ne yapmalısınız?

 

Önceleri, öğrenci vizesi ile ülkeye giriş yapan öğrencilerin bir iş bulup çalışmasına izin verilmiyordu. Ancak son yıllarda bu kurallar az da olsa esnetildi. Buna göre öğrenciler kampüs içerisinde haftada maksimum 20 saat olmak üzere çalışabiliyorlar. Yazın ise süre kısıtlaması yok. Bir işe başlamadan önce süre kısıtlamaları hakkında bilgi alın. Bu aşamada öğrenim masraflarınızı karşılayabildiğinizi gösterebilmek için banka hesaplarınızı kanıt olarak sunmanız lazım.

 

Eğer bir öğrenci staj yapmak isterse, okuduğu bölümle alakalı bir alanda çalışmalıdır. Stajı ise okuduğu üniversite tarafından ayarlanmış olmalıdır.

 

Vize başvuru sürecinde ihtiyaç duyacağınız diğer belgeler:

 

  • Pasaporta sığacak boyutta yeni çekilmiş fotoğrafınız.
  • Seyahat belgenizin kopyası
  • Ailenizden onay mektubu
  • Banka hesaplarınıza, varsa kazandığınız bursa dair belgeler.
  • Üniversite kabul mektubunuzun fotokopisi

 

Vize başvuru sürecinde yardımcı olacak City University of Hong Kong’un interaktif başvuru rehberine buradan göz atabilirsiniz.

 

Bölüm ara

Hong Kong
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

undergrad