Temel bilgiler
Birleşik Krallık: Vize Rehberleri

Birleşik Krallık Öğrenci Vizesi Başvurusu

2874

İngiltere; hem dil eğitiminde avantajları açısından hem de Avrupa’nın en iyi üniversiteleri barındırmasından dolayı birçok öğrencinin yurt dışı eğitimde ilk tercihi durumda. İngiltere’ye öğrenci vizesi almak kolay mı? Vize süreci nasıl işliyor? Başvuru sırasında gerekli evraklar nelerdir? yazımızda bunları inceleyeceğiz.

 

İngiltere’de öğrenci vizeleri kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere 2’ye ayrılmaktadır. Uzun dönem öğrenci vizesi TIER 4, kısa dönem öğrenci vizesi Student Visitor Visa- Öğrenci Ziyaretçi vizesi olarak geçmektedir. 2 vize türü arasında bir çok farklılık bulunmaktadır. Uzun dönem vizeye başvurmanız için İngilizce düzeyiniz en az “Intermediate-Orta” seviyesinde olmalıdır. Kısa dönem Student Visitor Visa için yabancı dil şartı bulunmamaktadır. Student Visitor Visa en fazla 6 ay süreyle verilmektedir ve bu sürede İngiltere’de çalışma izniniz bulunmuyor. Student Visitor Visa için 6 ay bitiminde uzatma şansınız yoktur. Uzun dönem TIER4 vize seçeneğinde ise eğer dil eğitime için gidiyorsanız çalışma hakkınız bulunmamaktadır. LUzun dönem öğrenci vizesinde lisans, yüksek lisans veya doktora için gidiyorsanız haftalık 20 saat çalışma iznine sahipsiniz. Kısa dönem Student Visitor Visa’da dil eğitiminiz 6 aydan uzun 12 aydan kısa sürecekse özel şartlarla 11 aylık vize almanız mümkün.

 

>>Vize başvuralarında yardımcı olacak 10 önerimizı buradan okuyun

 

Vize Başvurusunda İstenen Belgeler

  • Eksiksiz doldurulmuş VAF1 Başvuru Formu
  • En az 6 aya geçerliliği ve kullanılabilir ‘vize’ sayfaları olan pasaport
  • Eğer varsa eski pasaportlarınız
  • İki adet yakın zamanda çekilmiş vesikalık fotoğraf- bilgisayarda taranmış kopyalar olmamalı-( Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve başvuru formuna yapıştırılmalıdır.)
  • Geçerli pasaportunuzun 1-4’e kadar olan sayfalarının fotokopileri
  • Doğru vize harcı sadece Türk Lirası olarak:  170 YTL (6 aya kadar) - 765 YTL (Uzun süreli)
  • Aşağıdaki bilgileri içeren Birleşik Krallık’taki üniversite/okul/kolejden geçerli bir kabul mektubu ( aslı+ 1 fotokopisi)
  • Kurs ücreti ve ödendi is makbuzu
  • Konaklama detaylarınız ve tutarı
  • Haftada kaç saat eğitim göreceğiniz
  • Kursun başlangıç ve bitiş tarihleri
  • Maddi durumu gösterir belgeler
  • Maaş bordroları veya gelirinizi gösterir belgeler ( asılları + fotokopileri)
  • Eğer iş sahibi iseniz firmanızın belgelerini sağlayınız: Ticaret Odası kaydı, en son vergi levhanız, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ( fotokopileri)
  • Banka cüzdanları veya Banka Yazıları ( asılları+ fotokopileri – Minimum son 2 aya ait hesap hesap hareketleri- Özelikle bu amaç için bankanızdan antetli kağıda hesap dökümü istenebilir.)
  • Ailenizin maddi durumunu gösterir belgeler örneğin onların maaş bordroları, banka cüzdanları. ( asılları ve fotokopileri)
  • Malvarlığınız varsa bunu kanıtlayıcı belgeler ( Noter tasdikli kopya önerilir)
  • Eğer uzun süreli üniversite öğrencisi olarak gidiyorsanız Birleşik Krallık’taki Üniversitenin koşulsuz kabul mektubu ( aslı+ 1 adet fotokopisi)
  • Eğer Türkiye’de öğrenci iseniz: Öğrenci kayıt belgeniz, eğitim belgeleriniz( aslı+ fotokopisi)
  • İngilizce bildiğinizi gösterir belge ( fotokopileri) ( Uzun dönem vizeler için geçerlidir.)

 

Vize Başvurusunda Size Tavsiyelerimiz:

 

  • İngiltere’den öğrenci vizesi almak belgeleriniz tam ve doğru olduğu sürece kolaydır. Belgelerinizin tam olması, doğru beyan ve zamanında teslim ile vizenizi alabilirsiniz. Vize başvurunuzda doğru olmayan bir beyan tespit edilirse uzun seneler İngiltere’ye vize almanız yasaklanabilir.
  • Dil eğitimi alacaksanız dil okulunun British Council onaylı olması vize şansınızı arttıracaktır.
  • Uzun dönem vize başvurusu yapacaksanız dil puanınızın yüksek olması size avantaj sağlayacaktır.
  • Sizden vize başvurusunda İngiltere’de yaşayacağınız zaman süresince aylık maddi bir teminat belirtmeniz istenir. Bu size minimum tutar ile vize başvuru formunda belirtilir ve banka hesabınızda bu paranın bulunması beklenir. Eğer imkanınız varsa minimum tutardan daha fazla bir parayı banka hesabınızda teminat olarak gösterin.
  • Vize başvurusu için görüşmeye randevu saatinden önce gidin ve kesinlikle 1 dakika bile geç kalmayın. Vize başvuru görüşmesinde görevli sizin başvurunuzu değerlendirecek kişi değildir ve sadece sizin belgelerinizi onaylar. Vize başvuru formunuz konsolosluktaki yetkili kişi tarafından incelenecektir. 

 

>>İngiltere'deki üniversitelerin resmi broşürlerini indirin

 

Sonuç olarak İngiltere’de dil kursuna gidecekseniz kısa dönem vize Student Visitor Visa, uzun dönem bir üniversiteye veya kuruma gidecekseniz TIER4 vize türüne başvurmalısınız.

 

İngiltere’de üniversitelere ulaşmak için burayı ziyaret edebilirsiniz. 

Bölüm ara

Birleşik Krallık
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Yurt dışı eğitim fırsatları ve yurt dışı üniversiteler ile ilgili blog yazarlığı ve Yurt dışı eğitim sürecinde; başvuru ve vize süreçleri, kabul aşaması, ülkelerin eğitim potansiyeli ve şehirlerin sosyal hayatları konusunda çalışmalar yapmaktayım.

Ücretsiz

'Birleşik Krallık'ta Eğitim' e-Kitabı!

Okuduğunuzu beğendiniz mi? Birleşik Krallık'ta eğitim ile ilgili popüler konuları sizin için bu e-Kitapta topladık.