Yurtdışında Tarım Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Agriculture

Doğal çevreyi, özellikle de içinde yaşadığımız çevreyi tanımak, hayatta kalmanın en önemli şartlarından biri olmuştur ve dünyanın en eski endüstriyel oluşumu budur (milattan önce 10.000 yılından beri). Son yıllarda tarımsal faaliyetler, sürdürülebilir kaynaklar, genetiği değiştirilmiş ürünler ve teknolojik gelişmelerin yanında iklim değişikliği ve tarım tekniklerini kapsayan hızlı ve dinamik bir endüstri alanı olmuştur.

Tarımın günümüzdeki önemi her ne kadar küçümsense de dünyanın var olması için önemli bir unsur olmuştur. Artan nüfusla birlikte dünyanın kaynakları tükenmeye yüz tutmuşken insanlara yeterli gıda sağlamak için tarıma dayalı endüstride yenilikçi üretim yolları arayışına girilmiştir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Tabi ki, bu bölümde okuyup okumayacağınıza karar vermeden önce, tarımsal alanda çalışabilecek biri olup olmadığınıza karar vermeniz lazım. Kaçınılmaz bir şekilde, zamanınızın büyük kısmını dışarıda araştırmalar yürüterek, mesleki alanda tespitler yaparak geçireceksiniz, ayrıca şunu da unutmayın ki üretim sistemleri ve çevre bilimleri üzerine teorik çalışmalar da yapacaksınız.

Bu bölümde başarılı olmak için sadece tutkunuz olması yetmez, ayrıca çok çalışmaya da hazır olmalısınız. Eğer bu özellikler size uyuyorsa, tarımsal alanda geniş meslek olanakları yeni mezunlara açık olacaktır.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Ziraat, sadece tarımsal üretim ve dağıtım açısından önemli değil, aynı zamanda kırsal alanların korunması için de önemlidir. Teknolojik ve sosyal gelişmelerin sonucu olarak, dünyanın doğal kaynaklarının korunmasını ilgilendiren kararları alması için ziraat danışmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Tarıma dayalı endüstrinin globalleşmesiyle, ziraat fakültelerinde derece yapan yeni mezunlar için pek çok iş seçeneği olacak. Çiftçilik, çevre korunması ve çevreyle alakalı araştırma; bunlara ilgi duyuyorsanız, ziraat bölümü kesinlikle dikkate alınmalı.

Bu bölümden mezun olanların ortalama maaşları yıllık 18,933 euro olsa da, kişinin çalışmakta olduğu alana ve ülkesine göre bu miktar değişiklik gösterebilmektedir. Pek çok mezunun araştırma ve çiftçilik alanında çalışmak istemesine rağmen, öğrenilecek bilgiler işletme ve hukuk gibi alanlarda da işinize yarıyacaktır.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Ziraat çalışmak isteyenler için Kırsal alan düzenlemesi, çiftlik düzenlemesi, korunabilir toprak düzenlemesi gibi alanlarda uzmanlık için verilen diplomalar ile pek çok iş seçeneği var. Daha önceki başarılarınıza bağlı olarak her üniversitenin farklı giriş şartları olacaktır. Eğer İngilizce ana diliniz değil ise geçmeniz gereken bir İngilizce seviye tespit sınavına gireceksiniz. Üniversitelerin çoğu IELTS sınavından en az 6,5 puan almanızı isteyecek. Eğer yabancı dilin dersleri anlamanıza engel olacağını düşünüyorsanız, İngilizce dil dersleri alabileceksiniz.

Çoğu üniversiteye girebilmek için kimya, biyoloji, coğrafya, fizik gibi alanlarda altyapınız olması gerecek, tabi bu başvuracağınız üniversiteye de bağlı.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Bu alanda çok fazla bölüm ve ders mevcut, bu nedenle çalışacağınız yeri belirlemek çok zor bir karar, ancak bu kararınızda etkili olacak pek çok unsur var ki bu da bölümün kendisi. Ziraat ve tarımcılığın oldukça geniş bir alan olduğu göz önüne alınırsa öğrencinin ilgi alanlarına hitap eden seçmeli ders seçeneklerinin bol olduğu bir üniversitenin tercih edilmesi esastır. Bu dersleri inceledikten sonra kendi akademik becerilerinizi ve başarılarınızı da gözden geçirmelisiniz. Her üniversitenin giriş şartı farklıdır, bu nedenle başvururken not ortalaması gibi özelliklerinizin yeterli olup olmadığına dikkat edin.

Seçiminizde ayrıca üniversitenin prestijini ve ileride size iş bulurken sağlayacağı katkıyı da dikkate almalısınız. Bunu da üniversitelerin web sitelerindeki mezunlar sayfasında ismi duyulmuş mezunlara ve üniversitenin bağlantı kurabildiği kurumlara bakarak anlayabilirsiniz. Ayrıca üniversitenin bulunduğu şehir ve kampüs oldukça önemli. Kendinize “burada yaşayabilir miyim?” diye sorun. Her öğrenci farklı bir üniversite deneyimi istemekte, kimi büyük bir üniversitede, şehrin tam kalbinde olmak isterken kimi de şehirden uzak küçük yerlerde yaşamayı seçiyor.

Maddi desteğe ihtiyacı olanlar için pek çok burs olanağı bulunuyor.

Orada hangi Tarım kursları var?

1

Tarım (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Bahçıvanlık (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Ormancılık (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
4

Hayvan Yetiştiriciliği

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Tarım bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
32
Kanada
1,372 Görüntüleme 33 adet bölümü görüntüle
2
211
Amerika
1,190 Görüntüleme 107 adet bölümü görüntüle
3
210
Birleşik Krallık
1,079 Görüntüleme 75 adet bölümü görüntüle
4
9
Avustralya
5
134
Yeni Zelanda
6
154
İrlanda
217 Görüntüleme 5 adet bölümü görüntüle
7
114
Malezya
8
48
Danimarka
9
168
Singapur

İletişime geç