Yurtdışında Mimarlık Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Architecture

Mimarlık okuması en zevkli bölümlerden biridir. Odak noktası binaların tasarımı olan mimarlık kelimesinin İngilizce karşılığı olan architecture kelimesi yunanca “arkhitekton” kelimesine karşılık gelir. Bu bölümde binaların çevresel faktörler ve estetik anlayışı çerçevesinde dizayn edilişi konu edilmektedir.

İnsanlığın ilk yıllarından bu yana hep bir barınma ihtiyacı olmuştur. Tasarlanan yapılar sadece barınak işlevi görmekle kalmayıp bulundukları dönemin kültürel özelliklerini de yansıtmışlardır. Günümüzde modern yapıların çoğu Mısır Piramitlerinin mimarisinden, Rönesans Avrupası’ndan ve daha nice uygarlıktan esinlenmiştir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Eğer binaların tasarımı ve görünümü ile ilgileniyorsanız, bu alanda kariyer yapmak istiyorsanız sizin için en uygun seçenek mimarlık eğitimi olacaktır.

Bunun yanında öğrenci adaylarının matematiğe, çizime ve tarihe yatkınlığı olmalı. Eğitiminiz boyunca tarih boyunca tasarım alanında yaşanan gelişmeleri, çizim yapmayı, bina tasarımı yapmayı öğrenecek; bu öğrendiklerinizi bireysel projelerinizde kullanacaksınız.

Mimarlık bölümünde öğrencilerin derslere eksiksiz katılması yetmez, ders saatleri dışında kendi projeleri üzerinde çalışmalılar. Yüksek notlar almak isteyen öğrenciler çok çalışkan, hevesli ve konulara ilgili olmalıdır.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Mimarlık eğitimi alan öğrenciler mezun olmanın alanında mimar olarak kariyer yapmak ister. Norveç, İsviçre, Brezilya, Hindistan, Çin ve Avustralya gibi ülkeler mimarların çalışması için oldukça uygundur. Yeni mezun olup işe giren birinin yıllık ortalama maaşı 15.000-20.000 pound civarında olsa da kişi deneyim kazandıkça maaşı da artacaktır.

Mimarlık mezunlarına başka alanlarda da çalışma olanağı sunulur. İnşaat sektöründe çalışabilir, ya da kültürel mirasın korunmasında rol oynayabilirler. Şehir ve çevre planlaması da mezunlar arasında popüler mesleklerden biri halindedir. Kar amacı gütmeyen şirketlerde, örneğin National Trust şirketinde çalışmak ve tarihi kalıntıları korumak da bir diğer iş seçeneğidir.

Eğitimizin bir parçası olarak hukuk ve tarih eğitimi de göreceksiniz. Bu nedenle mezun olduktan sonra avukatlık, işletme, gazetecilik ve ya bilişim teknolojileri gibi alanlarda çalışmanız mümkün olacaktır.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Lisans programları en az beş yıl sürecek olup mezunlar kariyerlerine mimar olarak devam edebileceklerdir. Başvuran öğrencilerden en az 3 tane A-derecesi beklenir ve mimarlığa özel ilgi duymaları istenir.

Yüksek lisans programları 1-4 yıl arasında sürebilir. Başvuran öğrencilerin 2:1 onur dereceleri onları bir adım öne çıkaracaktır. Bunun yanında İngilizce seviyenizi kanıtlamak için IELTS sınavına girip en az 6.0-6.5 puan almalısınız.

Öğrencilerin derslere düzenli olarak katılması gerekir. Bununla birlikte öğrenciler kendi bağımsız projelerini oluşturmalı ve derslerden öğrendiklerini ortaya koymalılar. Ayrıca mezun olmadan önce inşaat ve mimarlık sektörlerinde yeterli iş deneyimi kazanmak için en az iki staj programına katılmak durumundalar.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Hem prestij sahibi hem de ilgilendiğiniz bölümün iş pazarında uzantıları olan bir üniversite seçmelisiniz. Alanında öncü şirketler belli başlı üniversitelerle iyi ilişkiler kurup bu üniversitelerden mezun olanları bünyesine almaktadır. Şirketler başvuranları işe alırken kendi bünyelerinde daha önce staj yapmış öğrencilere öncelik verirler. Bu durum ileride iş bulma olasılığınızı yüksek oranda arttıracaktır. Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin. Kimi öğrenciler daha aktif ve sosyal bir üniversite hayatı için büyük şehirleri tercih ederken kimileri de daha küçük çaplı bir sosyal hayat isteğiyle kasabalardaki üniversiteleri seçer. Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Üniversitelerin öğrencilerden yüksek notlar beklemelerinin oldukça normal, o yüzden not ortalamanız yüksek değilse kabul almanız daha zor olacaktır. Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz.

Orada hangi Mimarlık kursları var?

1

Mimarlık (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Mimari Tasarım

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Mimarlık Tarihi

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans
4

Bina Tasarımı

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Mimarlık bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
2,973 Görüntüleme 107 adet bölümü görüntüle
2
211
Amerika
2,098 Görüntüleme 143 adet bölümü görüntüle
3
69
Almanya
1,166 Görüntüleme 3 adet bölümü görüntüle
4
32
Kanada
1,031 Görüntüleme 29 adet bölümü görüntüle
5
9
Avustralya
6
154
İrlanda
338 Görüntüleme 7 adet bölümü görüntüle
7
131
Hollanda
268 Görüntüleme 2 adet bölümü görüntüle
8
134
Yeni Zelanda
9
209
BAE
10
84
Hong Kong

İletişime geç