Yurtdışında Biyomedikal mühendislik Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Biomedical engineering

Biyomedikal mühendisliği, mühendisliğini ileri seviye tıp ve biyolojiye uyarlanması olarak tanımlanabilir. Genellikle biyomedikal mühendisler hastalıkların teşhis, görüntüleme ve tedavi süreçlerinin yürütülmesinden sorumludur.

Biyomedikal mühendisliği yeni bir oluşum olmasa da başlı başına bir akademik branş haline gelmesi son yıllarda mümkün olmuştur. Bölüm dersleri biyonik uzuv ve implantasyonlardan ilaç mühendisliğine kadar çeşitli konuları içerir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Biyo-medikal mühendisliğine ilgi duyuyor musunuz? Tıp bilimine ilgi duyuyor musunuz? Mühendislik tekniklerini kullanarak insan sağlığına katkıda bulunmak mı istiyorsunuz? Öyleyse biyomedikal mühendisliği tam size göre. Ancak bu alanda başarılı olmak için biyoloji, kimya ve fizik gibi fen bilimlerine ilgi duymalısınız. Bu dersler bölüm derslerinizin temelini oluşturacak. Ayrıca yüksek notlar almak istiyorsanız bireysel olarak çalışabilmeniz lazım, çünkü eğitim süresi boyunca size hem yazılı hem de pratik ağırlıklı ödevler verilecek. Ayrıca ilgi ve isteğin dışında öğrencilerin uygulamalı eğitime de yatkın olmaları gerekmekte. Öğrenciler sadece derslere katılmakla ve teorik bilgileri anlamakla değil uygulama çalışmalarına katılıp pratik bilgiler edinecekleri modülleri almakla da yükümlüler.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Biyomedikal mühendisliği bölümünden mezun olan öğrenciler biyomedikal alanında pek çok iş bulabilirler. Araştırma laboratuvarlarında tıbbi malzeme ya da ekipmanların tasarımı ve yapımı için uğraşabilir, zor koşullardaki ağır hastaların rehabilitasyonu ile ilgilenebilirler. Bu alanda işe başlayan biri için yıllık ortalama maaş İngiltere’de 21.176 pound olacaktır ancak bu başka ülkelerde değişebilecek bir rakam. Deneyimli mezunlar hastanelerde tıbbi araştırma görevlisi olarak da çalışabilmektedir. Bunun dışında, tıp ve sağlık yayınlarında gazetecilik yapabilir, kar amacı gütmeyen sağlık vakıflarında ihale teklifleri yazabilirler. Eğitiminize yüksek lisans seviyesinde devam etmek istiyorsanız hukuk ya da akademisyenlik alanlarında eğitim görmeye devam edebilirsiniz.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Biyomedikal mühendisliği alanında öne çıkan üniversiteler öğrencilerden yüksek notlar bekler. Çoğu üniversite öğrencilerin fen ve matematik derslerinde aldığı A-derecelerine bakar, çünkü matematik ve fen bilgileri elektronik mühendisliği eğitiminin temelini oluşturmaktadır.

Düzenli olarak derslere ve sınavlara girmeniz gerektiği için İngilizceniz de çok iyi olmak zorunda. Bunu kanıtlamak için IELTS sınavına girerek 6.5 ve üzeri puan yapmak zorundasınız. Çoğu üniversitede öğrenciler hem bireysel projeler ile meşgul olurken bir yandan da staj yapmak için teşvik edilirler. Üniversitelerin çoğu mühendislik şirketleri ile iletişime geçip öğrencilerini buralara göndermektedir. Siz de bu deneyimi yaşayıp biyomedikal sektörünü yakından tanıma fırsatını yakalayabilirsiniz. Yüksek lisans programları 1 ila 3 yıl arası sürmektedir. Bu süre part-time ya da full-time çalışmanıza göre değişebilmektedir. Başvuran öğrencilerin alanlarında 2:1 onur derecesi almış olmaları esastır.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Başvururken dikkate almanız gereken önemli unsurlardan biri de üniversitedeki modül seçenekleri ve derslere giren profesörlerin/akademisyenlerin alanlarındaki uzmanlık ve deneyimleridir. Üniversitelerde verilen çekirdek dersler ortak olsa da her üniversitede farklı modüller verilmektedir. Uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlediyseniz başvurduğunuz üniversitelerin modüllerini ilgilendiğiniz alanları dikkate alarak değerlendirin. Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz.

Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Farklı kültürler ve yeni insanlar tanımak bir üniversite öğrencisinin hayatının önemli bir parçasıdır, bu anlamda üniversite yıllarınızı en verimli şekilde geçirmeye çalışmalısınız. Kimi öğrenci büyük şehirlerde kampüsü geniş üniversiteleri seçerken kimi öğrenciler ise kasaba gibi bölgeleri tercih etmektedir. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin.

Biyomedikal mühendislik bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
2
211
Amerika
3
9
Avustralya
4
32
Kanada
5
154
İrlanda
211 Görüntüleme 7 adet bölümü görüntüle
6
168
Singapur
7
134
Yeni Zelanda
8
114
Malezya
9
84
Hong Kong
10
39
Çin

İletişime geç