Günümüzde üniversite öğrencilerinin kariyer yolunda onlarca seçeneği var, bu nedenle ileride yapmak istediklerine karar verirken biraz yardıma ihtiyaç duymaktalar. Bu nedenle kariyer danışmanlığı son yıllarda önem kazandı ve bazı öğrenciler bu alanda uzmanlaşabilecekleri bir bölüme girerek çalışmak istiyor.
Kariyer danışmanlığı bölümünde okumak isteyenler için belli başlı seçenekler var. Lisans başvurusu yapacaksanız minimum 3 A- seviyesinde olmanız lazım ve eğitim programınız 3 sene sürecek.
Ancak, eğer lisans diplomanız varsa yüksek lisans eğitimi seçeneği her zaman var. Genelde bir yüksek lisans bölümü programı yaklaşık 1 yıl sürse de bazı üniversitelerde bu değişebilir. Ayrıca part-time iş olanakları da bulunuyor.
Eğer İngilizce ana diliniz değilse endişelenmeyin! Üniversiteler başvurunuzu yine dikkat alacaktır, ancak İELTS sınavından minimum 6,0-6,5 puan almanız gerekiyor.
Eğitim göreceğiniz üniversitenin bulunduğu bölge eğitim hayatınızı iki şekilde etkileyecek. Öncelikle yaşayacağınız bölgenin etkisi büyük, bu nedenle üniversitenin tanıtım günlerine gelerek bulunduğu çevreyi incelemenizde fayda var. Ancak, yetişkin eğitimi gibi bir meslekte, bulunduğunuz yerin iş imkanları ve pazarı da oldukça önemli. Sadece sizi duygusal olarak memnun eden bir yer değil, aynı zamanda ders dışında da mesleki anlamda deneyimler yaşayabileceğiniz, mezun olduğunuzda size iş olanakları sunacak bir yer olmalı.
Tabi ki eğitim ücretleri ve notlar başvuracağınız yeri belirlerken dikkate almanız gereken şeyler.
Girmek istediğiniz bölüm rekabeti olan bir bölüm bu nedenle notlarınızın en azından minimum not sınırının üstünde olması lazım, ayrıca iş deneyiminiz olması da bir avantaj. Ayrıca, eğitim için ne kadar ücret ödeyebileceğinizi de hesaplamalısınız. Eğer ödemelerde sıkıntı yaşayacaksanız burs olanaklarını araştırmanızda fayda var.