Yurtdışında Programlama Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Computing

Bilgisayarların yapısını ve bilgisayar teknolojilerini inceleyen branş bilgisayar mühendisliği olarak adlandırılır. Çoğu insan bilgisayar mühendisliğini yeni bir bölüm olarak görse de bilgisayar bilimleri ve mühendisliği 1946 yılında ilk hesap makinesi icat edildiğinden beri var olmuştur.

İlk programlama teknolojisi 1940lı yıllarda geliştirilmesine rağmen ileri teknolojiye sahip bilgisayarlar hayatımıza son birkaç yılda girmeye başlamıştır. Günümüzde bilgisayar teknolojisi günlük hayatımızın her alanında, bilgisayarlarımızda, cep telefonlarımızda kullanılmaktadır. Bilgisayar mühendisliğinin lisans ve yüksek lisans programları algoritmalardan kodlama teorilerine, programlama dilinden veri yapılarına kadar pek çok konuyu işlemektedir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Bilgisayar ve teknoloji sizi cezbediyor mu? Bilgisayar teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak mı istiyorsunuz? Öyleyse bilgisayar mühendisliği sizin için uygun bölüm olabilir. Ancak, bunların yanında matematik ve fen alanındaki derslere de ilgi ve yatkınlığınız olmalı, özellikle de fizik derslerine. Eğitim boyunca öğrenciler sınavlar ve projeler kapsamında değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmelerde öğrencilerin veri analiz becerileri, odaklanma seviyeleri ve problem çözme yetenekleri ölçülmektedir.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Bilgisayar mühendisliği mezunlarına pek çok farklı iş olanağı sunulmaktadır. Başlangıç olarak programlama, web tasarımı, büyük şirketlerde analitik işlemler gibi alanlarda çalışılabilir. Bilgi teknolojileri alanında uzmanlık yapan öğrenciler için akademisyenlik gibi bir olanak da bulunmaktadır. Son yıllarda temel eğitim verilen okullarda bu alanda öğretmen eksikliği yaşanmaktadır. Bu nedenle bu tarz bir kariyer yapmak isteyen öğrenciler devlete bağlı kuruluşlarda çalışabilirler.

Başlangıç için yıllık maaşın ortada 21,712 euro olduğu bilgisayar mühendisliğinde çeşitli kariyer seçeneği mevcuttur. Eğitimizin bir parçası olarak bilgisayar hakkında bilgi almanın yanında insanlarla iletişim kurma becerilerinizi geliştirecek, veri analiz etmek için grup çalışmalarında yer alabileceksiniz. Bu da ileride iş başvurusu yapacağınız şirketlere oldukça çekici gelecektir. Maaş miktarları coğrafi konuma göre farklılık gösterebilir.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Bilgisayar mühendisliği lisans programlarının çoğu 1-3 yıl arası sürmektedir ancak bu derslerin seviyesine göre değişebilir. Lisans programlarında bilgi sistemlerinin altında yatan bilimsel teoriler ve bunların günlük hayattaki uygulamaları konu edilirken MA ve PhD programlarında uzmanlık alanlarına göre dersler verilmektedir. Bazı üniversiteler öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına olanak tanımak için eğitimlerini bir sene uzatmalarına ön ayak olurlar.

Çoğu üniversite başvuran öğrencilerin fen ağırlıklı derslerde en az 3 tane A-derecesi sahibi olmalarını ister. Yüksek lisans derecesi yapmak isteyen öğrenciler bilgisayar mühendisliği lisans programından diplomayla mezun olmuş ve yüksek bir not ortalaması yapmış olmalılar. Öğrenciler matematiğe ve bilgisayar teknolojilerine duydukları ilgi ve isteği de ortaya koyabilmeliler.

İngiltere’de eğitim almak istiyorsanız ve ana diliniz İngilizce değilse İELTS sınavına girerek en az 6.0-6.5 puan almış olmalısınız.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Gideceğiniz üniversiteye karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri üniversitenin kapasitesidir. Bilgisayar mühendisliğinde öğretilen temel bilgiler bütün üniversitelerde aynı olsa da seçmeli alan dersleri üniversiteden üniversiteye değişecektir. İlgilendiğiniz alanlardaki modülleri veren üniversiteleri seçmeye çalışın ve bu derslerin işleniş şekillerini de bizzat inceleyin. Bunun yanında, giriş şartlarına uyduğunuz üniversitelere başvurmaya özen gösterin.

Karar aşamasında bir diğer önemli unsur da yapacağınız harcamalardır. Maddi anlamda zorluk çekiyorsanız burslara başvurabilir ve böylece eğitiminizi rahatça devam ettirebilirsiniz. Yapacağınız bütün harcamaları hesaplayıp bütçenizi ona göre ayarlamalısınız. Akademik ilgi ve ihtiyaçlarınızın yanında, ünive rsite seçerken üniversitenin bulunduğu yere de dikkat etmelisiniz. Sosyal ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir üniversiteye başvurmalısınız. İnsanlarla sosyalleşmeyi, gece dışarı çıkmayı seviyorsanız büyük ve kalabalık bir şehirde yer alan üniversiteleri seçin. Eğer fazla sosyalleşmek istemezseniz ve sakin bir hayat tercih ederseniz şehirden uzak bir üniversitede daha mutlu olabilirsiniz.

Öğrencilerin üniversitedeki amacı sadece yeterlilik derecesi kazanmak değil iş bulma şansını arttırmaktır. Başvurularınızı yaparken olası iş imkanlarını göz önünde bulundurun. Mezun olduktan sonra ne yapmak istediğinizi tam olarak biliyorsanız gideceğiniz üniversitede o alanda iş yapan şirketlerle kurulmuş bağlantıları inceleyin. Pek çok şirket, iyi ilişkiler içerisinde oldukları saygın üniversitelerin mezunlarını işe almak isteyecektir.

Orada hangi Programlama kursları var?

1

Bilgisayar Takdir / Sunumu

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Programlama bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
211
Amerika
2
210
Birleşik Krallık
3
32
Kanada
188 Görüntüleme 7 adet bölümü görüntüle
4
154
İrlanda
5
69
Almanya
6
9
Avustralya
7
134
Yeni Zelanda
8
88
Endonezya
9
172
Güney Afrika
10
114
Malezya

İletişime geç