Yurtdışında İnşaat Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Construction

İnşaat, insanların barınabileceği ya da kullanabileceği büyük yapıların yapımı üzerine odaklı akademik branştır. Sadece bir yapının inşaatını değil kaynakların koordine edilmesini, bütçe ve güvenlik gibi sorunları da inceler. İnşaat mühendisliği 4 kola ayrılır: konut inşaatı, endüstriyel inşaat, reklam amaçlı inşaat ve devlete ait inşaat.

İnsanlığın ilk yıllarından beri barınacak yere ihtiyaç duyulmuştur. Teknolojinin gelişmesiyle inşaat sektörü de günden güne büyümektedir.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

İnşaat ve tasarım ilginizi çeken konular mı? Bu sektörde kariyer yapmayı mı planlıyorsunuz?

Öyleyse inşaat mühendisliği tam size göre! Ancak sadece derslere düzenli katılmak yetmez, ders dışında kendi projeleriniz de olmalı. Bu projeler üzerinden değerlendirileceksiniz. Bu nedenle yüksek not almak için ders çalışma prensipleriniz olmalıdır.

Öğrencilerin ayrıca matematik, çizim ve tarih gibi derslere de ilgi duyması gerekecek. Derslerde öğrenciler tasarımın tarihçesini öğrenirken bir yandan planlama ve çizim ile ilgili teknikleri de görecekler.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Bu alanda kariyer yapabileceğiniz pek çok meslek bulunuyor. Birçok mezun mimarlık alanında yıllık 15.000-20.000 pound maaşla çalışmaktadır, tabi bu rakam deneyimle doğru orantılı olarak artacaktır. Ayrıca pek çok mezun inşaat mühendisliğinin uzmanlık alanlarında çalışabilmektedir.

Çok sayıda mezun, inşaat projelerinde yapılacak masrafları hesaplamak ve bu masrafı en aza indirgemekle görevlidir. Böyle bir işte çalışanların yıllık maaşı ortalama 19,000-25,000 pound olur. Bina yapımında bilirkişi olarak çalışan kimseler ise binanın sağlamlığını ve kalitesini arttırıcı çalışmalar yapar. Böyle bir işte çalışan inşaat mühendisleri yıllık ortalama 18.000-26.000 pound maaş alırlar.

Eğitim boyunca öğrencilere verilen bilgi ve beceriler inşaat dışında mesleklerde de kullanılabilmektedir. Bu da finans, insan kaynakları, sözleşme hukuku gibi alanlarda işinize yarayabilir.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Lisans programları en az 3 yıl sürer ancak çoğu öğrenci mezun olmadan iş deneyimi kazanmak için okulu bir yıl uzatmayı tercih eder. Başvuran öğrencilerin inşaat sektörüne ilgi duymanın yanında başvurduğu sırada en az 3 tane A-derecesi almış olması lazım.

Yüksek lisans programları ise 1-4 yıl aralığında sürmektedir ve başvuran öğrenciler lisans eğitiminde 2:1 ve üzeri onur derecesi almış olmalılar. Ayrıca ana dili İngilizce olmayan öğrenciler İngilizcelerinin iyi olduğunu göstermek adına IELTS sınavına girip en az 6.0-6.5 puan almalılar.

Öğrencilerin derslere katılması, ders dışında ise kendi projeleri üzerine yoğunlaşmaları beklenmektedir, bu onların dersleri ne kadar anladığını gösteren projelerdir. Lisans öğrencileri mezun olmadan önce deneyim kazanmak adına inşaat sektörü içinde en az 2 farklı işte çalışmak zorundalar.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin. Kimi öğrenciler daha aktif ve sosyal bir üniversite hayatı için büyük şehirleri tercih ederken kimileri de daha küçük çaplı bir sosyal hayat isteğiyle kasabalardaki üniversiteleri seçer. Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Üniversitelerin öğrencilerden yüksek notlar beklemelerinin oldukça normal, o yüzden not ortalamanız yüksek değilse kabul almanız daha zor olacaktır. Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz. Hem prestij sahibi hem de ilgilendiğiniz bölümün iş pazarında uzantıları olan bir üniversite seçmelisiniz. Alanında öncü şirketler belli başlı üniversitelerle iyi ilişkiler kurup bu üniversitelerden mezun olanları bünyesine almaktadır. Şirketler başvuranları işe alırken kendi bünyelerinde daha önce staj yapmış öğrencilere öncelik verirler. Bu durum ileride iş bulma olasılığınızı yüksek oranda arttıracaktır.

Orada hangi İnşaat kursları var?

1

İnşaat Yönetimi (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

İnşaat Teknolojisi (Temel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

İnşaat Projesi Yönetimi

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans
4

Bina Etütleri

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

İnşaat bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
2
32
Kanada
3
211
Amerika
4
134
Yeni Zelanda
5
9
Avustralya
6
84
Hong Kong
7
209
BAE
8
154
İrlanda
9
168
Singapur
10
114
Malezya

İletişime geç