Yurtdışında Elektrik Mühendisliği Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Electrical Engineering

Elektrik mühendisliği elektrik devre elemanlarını ve yarı iletken aygıtları inceleyen, elektronik mühendisliğinin çıkış noktası olarak kabul edilen mühendislik disiplinidir.

Elektrik mühendisliği 19uncu yüzyılda telgrafın icadıyla ortaya çıkan, yirminci yüzyılda radyo ve televizyonun icadıyla gelişme gösteren bir meslek dalıdır. “Elektrik mühendisliği” kavramı 1950li yıllarda İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan teknolojik gelişmelerle birlikte kullanılmaya başlamıştır.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Elektronik aygıtları incelemeyi seviyorsanız ve elektrik mühendisliğinde kariyer yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz demektir! Öğrencileri derslerin akışına ayak uydurabilmek için ders saatleri dışında da çalışması gerekmektedir. Hem yazılı hem de uygulamalı ödevler, sınavlar ve projelerle uğraşacaklar. Bağımsız çalışabilme kapasitesi olan öğrencilerin yüksek notlar alması daha kolay olacaktır.

Ancak ilgi ve isteğin dışında öğrencilerin uygulamalı eğitime de yatkın olmaları gerekmekte. Öğrenciler sadece derslere katılmakla ve teorik bilgileri anlamakla değil uygulama çalışmalarına katılıp pratik bilgiler edinecekleri modülleri almakla da yükümlüler.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Çoğu mezun elektrik ve elektronik mühendisi olarak çalışmayı tercih etmekte, elektronik aygıt ve sistemlerin tasarımı ve yapımı ile meşgul olmaktadır.

Elektrik mühendisliği eğitimi boyunca öğrencilerin edineceği teknik bilgilerin ve becerilerin çoğu çeşitli iş alanında kullanılabilmektedir. Mezunların çoğu sistem geliştirme, kalite kontrol gibi alanlarda bu becerilerini kullanabilirler.

Öğrenciler aynı zamanda mantık çerçevesinde düşünüp problem çözebilmeyi, hesaplama yapmayı öğrenecekleri için finans, bankacılık ve işletme gibi alanlarda da çalışabilirler. Öğrenciler aynı zamanda hukuk ve ya akademisyenlik gibi mesleklerde çalışmak için yüksek lisansa devam edebilirler.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Çoğu üniversitede öğrenciler hem bireysel projeler ile meşgul olurken bir yandan da staj yapmak için teşvik edilirler. Üniversitelerin çoğu mühendislik şirketleri ile iletişime geçip öğrencilerini buralara göndermektedir. Elektrik mühendisliği alanında öne çıkan üniversiteler öğrencilerden yüksek notlar bekler. Çoğu üniversite öğrencilerin fen ve matematik derslerinde aldığı A-derecelerine bakar, çünkü matematik ve fen bilgileri elektronik mühendisliği eğitiminin temelini oluşturmaktadır. Sonuç olarak notlarınız başvuru sürecinden büyük önem taşımaktadır. Düzenli olarak derslere ve sınavlara girmeniz gerektiği için İngilizceniz de çok iyi olmak zorunda. Bunu kanıtlamak için IELTS sınavına girerek 6.5 ve üzeri puan yapmak zorundasınız.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Başvururken dikkate almanız gereken önemli unsurlardan biri üniversitedeki modül seçenekleri ve derslere giren profesörlerin/akademisyenlerin alanlarındaki uzmanlık ve deneyimleridir. Üniversitelerde verilen çekirdek dersler ortak olsa da her üniversitede farklı modüller verilmektedir. Uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlediyseniz başvurduğunuz üniversitelerin modüllerini ilgilendiğiniz alanları dikkate alarak değerlendirin. Akademik tercihlerinizi bir yana bırakırsanız, gideceğiniz üniversitenin bulunduğu yer başlı başına dikkat edilmesi gereken bir faktördür. Farklı kültürler ve yeni insanlar tanımak bir üniversite öğrencisinin hayatının önemli bir parçasıdır, bu anlamda üniversite yıllarınızı en verimli şekilde geçirmeye çalışmalısınız. Kimi öğrenci büyük şehirlerde kampüsü geniş üniversiteleri seçerken kimi öğrenciler ise kasaba gibi bölgeleri tercih etmektedir. Hem akademik hem de sosyal anlamda tatmin olabileceğiniz bir üniversiteye ve çevreye gitmeye özen gösterin.

Ayrıca üniversitenin kabul şartlarını ve ücretlerini de kontrol etmelisiniz. Not ortalamanız yeterince yüksek mi? Eğitim ve yaşam için gerekli masrafları karşılayabilecek misiniz? Eğer bu ücretleri karşılayamayacağınızı düşünüyorsanız burslara başvurmayı deneyebilirsiniz.

Orada hangi Elektrik Mühendisliği kursları var?

1

Elektrik Mühendisliği (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Elektromekanik Mühendisliği

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Elektrik Teknisyeni Etütleri

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
4

Elektrik Montajı / Kablolar (Fabrika / Makineler / Aletler)

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans

Elektrik Mühendisliği bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
211
Amerika
1,191 Görüntüleme 237 adet bölümü görüntüle
2
210
Birleşik Krallık
1,050 Görüntüleme 112 adet bölümü görüntüle
3
9
Avustralya
4
32
Kanada
5
154
İrlanda
191 Görüntüleme 8 adet bölümü görüntüle
6
134
Yeni Zelanda
7
84
Hong Kong
8
168
Singapur
9
114
Malezya
10
39
Çin

İletişime geç