Çevre bilimleri Dünya'yla ilgilenen bilimse teorileri içerir. Yakın zamanda çevresel konulara ilişkin bilgi arayışı artmış, iklim değişimi, sürdürülebilir kaynaklarla ilgili konular ve kaynakların aşırı tüketimi yoğun bir toplumsal ve endüstriyel ilgi kazanmıştır.
Atmosferle ilgili bilimler, ekoloji, çevresel kimya ve geobilimleri inceleyen çevre bilimleri öğrencileri içinde yaşadığımız dünyaya dair öncül bilgileri edinir.
Çevre sorunlarına artan ilgiyle beraber çevre bilimleri de popülerlik kazanmıştır. Bu sayede çok sayıda kariyer opsiyonu bulunan alanın mezunları özellikle işletme sektöründe başarılı olabilirler. Üretim yapan firmalardan minimum çevresel problem yaratacağını garantileyebilenler için pek çok hibe şansı bulunuyor. Bunun sonucu olarak da şirketler danışmanlık, halkla ilişkiler ve teklif yazma konularında kendilerine yardımcı olabilecek ve çevre konusunda derinlemesine bilgiye sahip kişilere her zaman için açık.
Ancak pek çok çevre bilimleri mezunu bir ofiste çalışmadan önce yüksek lisans yapmayı veya araştırma laboratuvarlarında çalışmayı tercih ediyor.
Daha maceracı bir yaşam tarzı isteyenler içinse her zaman mezuniyetten sonra yurtdışına çıkarak veya Birleşik Krallıkta kalarak çeşitli çevre koruma projelerinde yer alma opsiyonu mevcut. Bu eğitimi aldıktan sonra Natural England, Environmental Agency gibi çevre koruma kuruluşlarının yanı sıra yerel sağlık departmanları ve çevre ofislerinde de çalışma fırsatına sahip olacaksınız.
Çoğu öğrenci için üniversiteye gitmenin tek amacı bir diploma almak değil aynı zamanda iş aramaya başladıklarında daha tercih edilebilir hale gelmektir. Bu bağlamda, başvurularınızı yaparken potansiyel iş fırsatlarınızı göz önünde bulundurmanız iyi olacaktır. Mezuniyetten sonra ne yapmak istediğinize karar verdiyseniz, seçmeyi düşünebileceğiniz üniversitelerin bu sektördeki firmalar ve kişilerle bağlantılarını araştırmalı ve bunun size sağlayacağı ağ kurma fırsatlarını da düşünmelisiniz. Pek çok firma işe aldıkları elemanların büyük çoğunluğunu güçlü bağlar kurdukları üniversitelerden seçmektedir.
Eğitim programınızı seçerken dikkat etmeniz gereken konulardan biri de alanın hangi özelliklerinin sizi daha çok çektiğidir. Gelecekteki 3 senenizde bu alanla ilgileneceğinizi unutmayın ve hangi programı seçerseniz seçin, üniversitenizin sunduğu uzmanlık alanlarına da dikkat edin. Aynı şekilde, ders içeriklerini ve değerlendirmede ne tür projeler ve sınavların kullanıldığını da göz önüne alın.
Hangi programı seçerseniz seçin, üniversitenizin bulunduğu yerin de başlı başına önemli olduğunu unutmamalısınız. Üniversitenizi seçmeden önce kampüsü gezmeli ve yerel ortamın yaşamak isteyeceğiniz bir yer olduğundan emin olmalısınız. Eğitim programınızı seçerken dikkat etmeniz gereken konulardan biri de alanın hangi özelliklerinin sizi daha çok çektiğidir. Gelecekteki 3 senenizde bu alanla ilgileneceğinizi unutmayın ve hangi programı seçerseniz seçin, üniversitenizin sunduğu uzmanlık alanlarına da dikkat edin.
Öncelikle yaşayacağınız alanı belirleyecek, bu nedenle üniversitelerin gezi günlerine gitmeli ve yerel ortamı keşfetmelisiniz. Bunun yanında üniversitenizin bulunduğu yer gelecekteki iş arayışınızı da yönlendirebileceğini unutmamalısınız. Yalnızca sizi mutlu etmekle kalmayacak aynı zamanda da olabildiğince fazla deneyim kazanmanıza izin verecek bir yerde okumalısınız. Uzmanlığınızı hangi alt dalda yapacağınız hakkında bir fikriniz varsa, seçeceğiniz üniversitenin size mezuniyetten sonra bir yüksek lisans programına başvururken faydalı olacak opsiyonlar sunup sunmadığını araştırmak iyi bir fikir olabilir.
Elbette üniversite harçları ve akademik notlar da üniversite seçiminizi etkileyecek. Eğer eğitim masrafları sizi zorlayacak gibi görünüyorsa burs ve kredi seçeneklerini araştırmalısınız.