Yurtdışında Bilişim Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
IT

Bu makaleyi laptopunuz ya da akıllı telefonunuz üzerinden mi okuyorsunuz? Cevabınız hangisi olursa olsun, bu makaleyi okumanız bilişim teknolojileri sayesindedir.

Bilişim teknolojileri, bilgileri depolayan, düzeltip değiştirmemizi sağlayan bilgisayar ve diğer iletişim araçlarının incelendiği bölümdür. İnsanlar binlerce yıl boyunca bilgileri depo etmenin bir yolunu bulduysa da elektronik bilgisayar sistemleri 1940lı yıllarda ortaya çıkmıştır. O yıllardan bugüne bilgisayar teknolojilerinde ciddi anlamda aşama kaydedilmiştir. Veri tabanı düzenlemelerinden veri transferine, e-ticaretten bilişim teknolojilerinin etiğine; bilişim teknolojileri çeşitli konuları içermekte ve öğrencilere bilgisayar teknolojileri alanında pek çok modül seçeneği sunmaktadır.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Veri tabanı ve bilgisayar ile alakalı şeylere ilginiz mi var? Öyleyse bilişim teknolojileri tam size göre.

Eğitiminizin bir parçası olarak web tasarımı, sistem analizi ve internet güvenliği üzerine hem teorik hem de pratik bilgiler edineceksiniz. Modüllerdeki başarılarınız hem yazılı hem de uygulamalı ödevler üzerinden değerlendirilecek, bu nedenle eğitimin her iki koluna da ilgi duymalısınız.

Öğrencilerin ayrıca mezun olmadan önce kendi projelerini oluşturmaları gerekiyor. Bu nedenle kendine güvenen ve azimli bireyler olmalısınız.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Yıllık ortalama maaşın 21,712 olduğu bilişim teknolojileri alanında çalışabileceğiniz pek çok meslek mevcut. Eğitim süresince öğrenciler insanlarla iletişim kurabilmeyi, ekip çalışması içinde yer almayı ve analiz yapmayı öğrenecekler. Bu becerileri sayesinde eleman arayan şirketlerin gözünde değerleri artacaktır. Bilgisayar sektöründe çalışabileceğiniz çok sayıda meslek var. İlk başlarda genelde asistan olarak programlama, web tasarımı ya da büyük şirketlerde veri analizi gibi projelerde çalışabiliyorsunuz.

Bilişim teknolojileri mezunlarının ayrıca yükseköğretime devam edip uzmanlaşma şansları da var, örneğin akademisyenlik. Son yıllarda bilişim teknolojileri alanında akademisyen sıkıntısı yaşanmakta. Bu nedenle okullarda bilişim teknolojileri hakkında bilgi sahibi akademisyenlere ihtiyaç duyulmaktadır.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

İngiltere’de okumak istiyorsanız ve ana diliniz İngilizce değilse bu sizi endişelendirmesin. IELTS testine girip 6.0 ve üzeri bir puan aldığınızda başvurmanızda hiçbir sakınca yoktur. Çoğu üniversite başvuran öğrencilerin fen ağırlıklı derslerde en az 3 tane A-derecesi sahibi olmalarını ister. Öğrenciler matematiğe ve bilgisayar teknolojilerine duydukları ilgi ve isteği de ortaya koyabilmeliler.

Bilişim teknolojileri lisans programları genelde 3 yıl sürmektedir. Bazı üniversiteler öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarına olanak tanımak için eğitimlerini bir sene uzatmalarına ön ayak olurlar. Bölüm derslerinde bilişim teknolojisine ait teoriler ve bunların uygulamaları işlenecektir.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Akademik ilgi ve ihtiyaçlarınızın yanında, üniversite seçerken üniversitenin bulunduğu yere de dikkat etmelisiniz. Sosyal ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir üniversiteye başvurmalısınız. İnsanlarla sosyalleşmeyi, gece dışarı çıkmayı seviyorsanız büyük ve kalabalık bir şehirde yer alan üniversiteleri seçin. Eğer fazla sosyalleşmek istemezseniz ve sakin bir hayat tercih ederseniz şehirden uzak bir üniversitede daha mutlu olabilirsiniz.

Gideceğiniz üniversiteye karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden biri üniversitenin kapasitesidir. Bilişim teknolojilerinde öğretilen temel bilgiler bütün üniversitelerde aynı olsa da seçmeli alan dersleri üniversiteden üniversiteye değişecektir. İlgilendiğiniz alanlardaki modülleri veren üniversiteleri seçmeye çalışın ve bu derslerin işleniş şekillerini de bizzat inceleyin. Bunun yanında, giriş şartlarına uyabileceğiniz üniversitelere başvurmaya özen gösterin. Mezun olduktan sonra ne yapmak istediğinizi tam olarak biliyorsanız gideceğiniz üniversitede o alanda iş yapan şirketlerle kurulmuş bağlantıları inceleyin. Pek çok şirket, iyi ilişkiler içerisinde oldukları saygın üniversitelerin mezunlarını işe almak isteyecektir. Öğrencilerin üniversitedeki amacı sadece yeterlilik derecesi kazanmak değil iş bulma şansını arttırmaktır. Başvurularınızı yaparken olası iş imkanlarını göz önünde bulundurun.

Karar aşamasında bir diğer önemli unsur da yapacağınız harcamalardır. Maddi anlamda zorluk çekiyorsanız burslara başvurabilir ve böylece eğitiminizi rahatça devam ettirebilirsiniz. Yapacağınız bütün harcamaları hesaplayıp bütçenizi ona göre ayarlamalısınız.

Orada hangi Bilişim kursları var?

1

Bilişim Teknolojisi (Genel)

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Bilişim Çalişmasi / Bilişimin Kullanimi

EĞİTİM SEVİYESİ Lisans / Yüksek Lisans
3

Bilgisayar Takdir / Sunumu

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
4

İşletme Bilişim Teknolojisi

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Bilişim bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
2
211
Amerika
3
9
Avustralya
4
32
Kanada
5
131
Hollanda
194 Görüntüleme 3 adet bölümü görüntüle
6
134
Yeni Zelanda
7
154
İrlanda
103 Görüntüleme 9 adet bölümü görüntüle
8
69
Almanya
9
168
Singapur
10
173
Güney Kore

İletişime geç