Üretim alanı işgücü ve makine kullanımı ile hammaddeyi ürün ve hizmete dönüştürme ve tüketiciye sunma işlemi üzerine kurulmuştur. Üretimin tarihi çeşitli süreçlerden geçmiştir ve günümüzde ürünlerin çoğu büyük ölçekli fabrikalarda teknik ekipman kullanımıyla oluşturulsa da geçmişte bu yöntemler farklılık göstermiştir.
Bu alanda eğitim görenlerin çalışma fırsatları da pek çok sektöre yayılmış durumdadır. Birçok büyük ölçekli firma bu alanın mezunlarına sunduğu eğitici çalışma olanakları içinde belli departmanlarda çalışma seçenekleri bulunmaktadır. Mezunların Birleşik Krallıkta çalışmaları halinde £24,000 - £28,000 arasında değişen başlangıç ücreti ile gıda, ilaç ve moda gibi alanlarda üretimi içeren pek çok kariyer yolu vardır.
Benzer olarak, daha teori bazlı bir eğitimle ilgilenen öğrenciler üretim sürecini inceleyebilir, şirketlerin yasal yükümlülüklere uyup uymadığını denetleyebilir ve çalışanların şartlarını kontrol edebilir.
Üretim sektöründeki kariyer seçeneklerinin yanı sıra bu eğitimin sunduğu becerilerin aktarılabileceği başka sektörler de bulunmaktadır. Bu alanın mezunları ticaret ve üretim hukuku ile ilgili bilgi birikimi sayesinde hukuk, finans, ticaret ve habercilik sektörlerinde de yer alabilir.
Üretim okuyanlar için değişik program seçenekleri vardır. Programların çoğunda derslere katılımın yanında bağımsız proje oluşturma, portfolyo gibi ödevler verilmektedir. Lisans öğrencileri en az 2 staj yaparak mezuniyetten önce deneyim kazanma fırsatını yakalar. Üretim lisans programları en az 3 seneden oluşur. Ancak pek çok program kapsamında staja ayrılan süre ile bu daha da uzayabilir.
Okuduğunuz yere bağlı olarak giriş gereklilikleri farklılık gösterebilir. Pek çok üniversite için programı tercih eden öğrencilerin en az 3 derste A notuna sahip olmaları ve program konularına ilgi duyduklarını gösterebilmeleri beklenir.
Yüksek lisans programları 1-4 sene arasında değişiklik gösteren sürelerdedir ve öğrenciler en az 2:1 derecesi ile lisans mezunlarının adaylığı değerlendirmeye alınarak seçilmektedir. İngilizce anadiliniz değilse IELTS'ten en az 6.0-6.5 puan almanız gerekmektedir.
Seçeceğiniz üniversiteye başvurmadan önce daima giriş şartlarına ve kendi finansal durumunuza bakmalısınız. Gerekli notlara sahip misiniz? Üniversite harçlarını ve yaşam giderlerinizi ödeyebilecek misiniz? Maddi kaynak sıkıntısı çekiyorsanız başvurabileceğiniz kredi ve burs seçeneklerini araştırmalısınız.
Eğer akademik notlarınız giriş kriterlerine erişemeyecek gibiyse bir sene ara verip iş deneyimi kazanma şansınız da vardır. Bu zorunlu değildir ancak pek çok lisans programı ve yüksek lisans programı bu tip deneyimleri bir avantaj kriteri olarak saymaktadır.
Çalışacağınız programdan bağımsız olarak, üniversitenizin prestijine ve üretim sektöründeki potansiyel işverenlerinizle kurduğu bağlantılara bakmalısınız. Pek çok büyük firma iyi ilişkiler kurduğu üniversitelerin mezunlarına öncelik tanımaktadır.
Hangi programı seçerseniz seçin, üniversitenizin bulunduğu yerin de başlı başına önemli olduğunu unutmamalısınız. Yeni kültürler keşfetmek ve yeni insanlarla tanışmak üniversite yaşamının olmazsa olmazıdır ve öğrenciliğinizin tadını olabildiği kadar çok çıkarmanız gerekmektedir. En az 3 sene sürecek bir üniversite yolculuğuna çıkacaksınız, bu nedenle seçeceğiniz üniversitenin hem sosyal hem akademik açıdan sizi tatmin edecek bir ortama sahip olması önemlidir. Bazı aday öğrenciler büyük şehirlerde, geniş kampüslerde yaşamayı tercih ederken bazıları da daha küçük yerleşkelerde topluluk ruhunun yaşandığı küçük bir kampüsü tercih etmektedir.