Pazarlama, ürün ve hizmetlerin müşterilere dağıtımında kullanılan reklam ve satış tekniklerini ele alan branştır. Son yıllarda teknolojik gelişmeler ve sosyal medya sitelerinin (facebook, twitter, instagram, youtube) kullanımındaki artış pazarlama sektöründe oldukça büyük bir değişime sebep olmuştur. pazarlama şirketleri müşterilere günün her saatinde kolayca erişebilir durumdadır.
Pazarlama sektöründe çalışmak mı istiyorsunuz? Pazarlama şirketlerinin düzenlediği kampanyaların, ürünlerin alımı üzerindeki etkilerini merak mı ediyorsunuz? Öyleyse pazarlama alanında yeterlilik almak sizin için uygun bir seçenek olabilir.
Eğitimlerini başarıyla tamamlamak isteyen öğrenciler hem yaratıcı hem de analitik düşünebilme yetisine sahip olmalılar. Ayrıca pazarlama istatistiklerini ve verilerini yorumlayıp farklı pazarlama tekniklerinin farklı müşteri profilleri üzerindeki etkilerini
inceleyebilmeliler.
Pazarlama alanında eğitim veren üniversite programları öğrencilerin iş deneyimi kazanmalarını ve ders dışı vakitlerinde de araştırmalar yapmalarını zorunlu kılar. Bu nedenle, öğrenciler zamanlarını iyi kullanmalı, düzenli bir biçimde derslerine çalışmalıdırlar.
Üniversitede pazarlama eğitim alan çoğu öğrenci mezun olduğunda pazarlama asistanı olarak çalışmaktadır. Pazarlama asistanlarının işe başladıklarında yıllık maaşları 19.618 euro olmaktadır. Daha ileri seviyedeki çalışanlar yılda 30,000 euro civarında para kazanmaktadırlar. Bu rakamlar İngiltere’de geçerli olup ülkeden ülkeye değişmektedir.
Mezunlar, ayrıca reklam yazarlığı, sosyal medya danışmanlığı ve müşteri hizmetleri gibi departmanlarda da iş bulabilirler, hatta pazarlama alanında araştırmalara katılabilirler.
Bölümde verilen bilgi ve teknikler Halkla İlişkiler, satış yönetimi gibi iş alanlarında da kullanılabilmektedir.
Gittiğiniz her üniversitede farklı ve çeşitli alan dersleri yer alacak. Çekirdek dersler aynı olsa da, seçmeli alan dersleri üniversiteden üniversiteye farklılık göstermektedir. Başvuru yaparken bunu mutlaka göz önünde tutun, bu ilerde kariyerinizi ciddi ölçüde etkileyecek.
Hem prestij sahibi hem de şirketlerle güçlü bağlantılar kurmuş üniversiteleri seçmek sizi istediğiniz alanda iş veren şirketlere bir adım daha yaklaştıracak. Büyük şirketler, belli başlı üniversitelerle bağlantılar kurup buradan mezun olanları kadrosuna katma arzusundadırlar. Çalışmak istedikleri alanı belirleyen öğrencilerin başvuru sürecinde özellikle buna dikkat etmesi gerekir.
Bunun dışında, üniversitenin bulunduğu ülkenin ve şehrin başvuru yaparken dikkate alınması gerekir. Hem akademik hem de sosyal anlamda sizi tatmin edecek bir üniversitede okumalısınız. Farklı kültürlerden insanlarla tanışıp iletişim kurmalı, üniversite yıllarınızı en verimli şekilde geçirmelisiniz. Kimi öğrenciler daha aktif bir sosyal yaşam isteğiyle büyük şehir üniveristelerine giderken diğerleri de daha küçük topluluklar barındıran üniversiteleri tercih ederler.
Giriş şartlarına uyup uymadığınızı kontrol edip bütçenizi de hesaba katmalısınız. Giriş için yeterli not ortalamasına sahip misiniz? Eğer maddi anlamda zorluk çekiyorsanız bursları araştırmalı ve başvurmalısınız.