Yurtdışında Medya Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Media

Üniversitedeki bölümler arasında medya en tartışmalı olanlardan biridir. 1970li yıllardan beri aktif olan medya bölümünde birbirinden farklı konular işlenmektedir. İngiliz medyasının bugünkü hali düşünüldüğünde medya bölümünde okumak heyecan verici bir deneyim olabilir. Teknolojik gelişmeler, sosyal medyanın kullanımındaki artış ve İngiliz basınının bugünkü duruşu bu bölümü ilginç kılmaktadır. Medya bölümü, öğrencilerine medya ve medya kanalları hakkında bilgi ve görüş sahibi olma fırsatı tanımaktadır.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Medyaya ilgi duyuyor musunuz? İngiliz medyasının geleceğini merak mı ediyorsunuz? Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal medya sitelerini kullanmayı seviyor musunuz? O halde mutlaka medya bölümünde eğitim görmelisiniz. Ancak unutmayın ki bir yandan güncel haberleri takip etmeli, öte yandan farklı yayın türlerinin farklı izleyici kitlelerine nasıl hitap ettiğini anlamalısınız. Bölüm derslerinizdeki başarınız yazılı ödev ve sınavlar üzerinden değerlendirilecektir. Ders saatleri diğer bölümler kadar yoğun olmasa da ders dışı saatlerinizde de çalışmanız gerekebilir. Kendinizi motive etmeli, zamanınızı doğru şekilde organize edebilmelisiniz.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Medya bölümünden mezun olacak öğrenciler için pek çok iş olanağı bulunur. Özellikle sosyal medya alanındaki becerileri, öğrencilerin web sitesi yöneticiliği, sosyal medya, reklamcılık ve pazarlama gibi sektörlerde çalışmasına olanak tanımaktadır.

Çok sayıda mezun yüksek lisans eğitimi de alarak MA ve NCTJ programlarından mezun oldukları takdirde gazetecilik alanında uzmanlaşabilirler. Hukuk alanında yüksek lisans eğitimi almaları da mümkündür. Ayrıca akademisyenlik pozisyonları düşünenler PGCE programlarına da katılabilirler. Medya mezunları ayrıca yazı işlerinde, örneğin reklam metni yazarlığı ya da ihale teklifi yazıcılığı gibi işlerde çalışabilirler. Yıllık ortalama maaşın 17.358 pound olduğu medya sektöründe çalışanlar ek gelir maksadıyla bu tarz işlere başvurabilmektedir.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Eğer ana diliniz İngilizce değilse yapmanız gereken en önemli şey İngilizcenizin dersleri anlamaya yeterli olacağını kanıtlayabilmektedir. Üniversitelerin giriş şartları hep aynı değildir ancak çoğu üniversitede öğrencilerin en az 3 tane A-derecesine sahip olmaları önemlidir. Lisans programları genelde 3 yıl kadar sürer. Bazı üniversitelerde öğrenciler medya sektörünü yakından tanımak amacıyla işe girer ve okullarını 1 sene uzatırlar.

Medya mezununun başlangıçta maaşı biraz düşük olabilir ancak üst düzey pozisyonlarda yüklü maaşlar verildiği için bu sektörde büyük bir rekabet vardır. Öğrencilerin başarılı bir derece almaları ve farklı medya şirketleri ile çalışıp kendilerini kanıtlamaları çok önemlidir.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Medya gibi bir bölüm için, gideceğiniz üniversitenin önemi çok büyüktür, özellikle iş pazarındaki konumu açısından. Sizi mutlu etmenin yanında yeterli iş deneyimini kazandıracak bir üniversite seçmelisiniz. İmkanınız varsa sanat ve medya sektörünün gelişmiş olduğu şehir merkezlerindeki üniversiteleri tercih etmeye çalışın, böylece staj ve iş bulma olasılığınız çok artacaktır.

Kendi mutluluğunuzu mutlaka ön planda tutmalısınız. Eğer yeni deneyimler yaşamayı seven sosyal bir insansanız sürekli etkinliklerin düzenlendiği büyük şehirleri tercih edin. Aksi geçerliyse, şehirden uzak sakin bölgelerdeki üniversiteleri düşünün.

Üniversite seçimi yaparken kendinize sormanız gereken sorulardan biri de hangi medya alanında çalışmanın sizi daha mutlu edeceğidir. En az üç yıl boyunca bu eğitimi göreceğiniz düşünülürse, gitmek istediğiniz üniversitelerde verilen modüllerin ilgi alanlarınıza hitap etmesi gerekmektedir.

Ücretler ve kabul şartları da üzerince düşünülmesi gereken noktalar. Özellikle City University gibi prestij sahibi üniversitelere başvuracaksanız yüksek bir not ortalaması şart. Ayrıca, maddi anlamda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorsanız burs olanaklarını araştırıp bunlara başvurmalısınız.

Orada hangi Medya kursları var?

1

İletişim Çalışmaları

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Film Çalışmaları

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Medya Çalışmaları

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
4

İletişim / Medya

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Medya bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
3,263 Görüntüleme 217 adet bölümü görüntüle
2
211
Amerika
1,704 Görüntüleme 356 adet bölümü görüntüle
3
32
Kanada
1,405 Görüntüleme 93 adet bölümü görüntüle
4
9
Avustralya
5
69
Almanya
898 Görüntüleme 6 adet bölümü görüntüle
6
90
İtalya
603 Görüntüleme 2 adet bölümü görüntüle
7
134
Yeni Zelanda
8
131
Hollanda
460 Görüntüleme 3 adet bölümü görüntüle
9
154
İrlanda
10
114
Malezya

İletişime geç