Yurtdışında Müzik Eğitimi

BU BÖLÜM HAKKINDA

  • BU BÖLÜM HAKKINDA
  • BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?
  • KARİYER SEÇENEKLERİ
  • BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ
  • DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK
Music

Müzik, Melodi ve ritim aracılığıyla kendini ifade etme sanatı olarak tanımlanabilir. İnsanoğlu binlerce yıl boyunca müzikle uğramıştır. Tiyatro gösterilerinde müziği kullanan Yunan ve Roma imparatorluklarindan günümüzün çağdaş elektronik muzigine, müzik konsepti pek çok sea ve melodiyi kapsamaktadır.

Günümüzde İngiltere’deki üniversitelerin çoğu müzik eğitimi vermektedir. Prodüksiyon, kompozisyon, muzik teorileri, müzik tarihçesi gibi pek çok modül arasından istediğinizi seçip ilgilendiğiniz alanda eğitim görebilirsiniz.

BENİM İÇİN UYGUN BÖLÜM MÜ?

Müziğe ilgi ve yatkınlığınız varsa, ritim duygunuz varsa müzik eğitimi almamanız için hiç bir neden yok.

Eğitimin bir parçası olarak, nota okuma ve enstrüman çalmanın yanında ayni zamanda müzik teorilerini öğrenip kendi projelerinizde kullanmanız gerekecektir. Öğrencilerin müzikte yetenekli olmanın yanında farklı muzik türlerine aşina olması da gereklidir. Düzenli bir şekilde bağımsız olarak çalışan öğrenciler müzik eğitimini başarıyla tamamlayabilir.

KARİYER SEÇENEKLERİ

Müzik eğitimi alan öğrencilerin büyük çoğunluğu mezun olduktan sonra müzisyen olarak kariyer yapmayı tercih ederler. Ancak gerçekten müzisyen olabilen öğrenci sayısı pek azdır çünkü müzisyen olarak iş bulabilmek kolay değildir. Bunun yerine mezunlar müzikle ilgili başka kariyer seçeneklerine yönelirler.

Bunlardan biri de eğitim sektörüdür, öğrenciler hem okullarda müzik öğretmenliği yapabilir hem de özel eğitmenlik yapabilir. Genelde müzik öğretmenliği yapanlar müzik eğitimlerini müfredata göre ayarlar, öğrencilerin öğrenim sürecini yakından takip ederler. Ayrıca müzik terapisti olarak çalışıp, insanların belli başlı psikolojik ve fiziksel problemlerini müzik yardımıyla çözebilirler.

Ne yazık ki bu alanlarda çalışan mezunlar için yıllık maaş (16.925 pound) ortalamanın altındadır. Bu nedenle mezunlar genelde müzik sektörünün farklı kollarına yönelip gazetecilik, halkla ilişkiler, pazarlama ve reklamcılık gibi alanlarda çalışırlar, böylece müziğe olan tutkularını daha kazançlı yollardan tatmin etmeye çalışırlar.

BAŞVURU VE EĞİTİM SÜRECİ

Yaratıcılık gerektiren diğer bölümlerde olduğu gibi müzik eğitiminde de başvuru süreci zorludur. Öğrenciler kabul içi gerek A-derecesi notlarına sahip olsalar bile müziğe olan yeteneklerini göstermek için üniversitelerin düzenlediği seçmelere katılmak zorundadırlar. Ana dili İngilizce olmayan öğrenciler, İngilizcelerinin yeterliliğini kanıtlamak adına IELTS sınavına girerek en az 6.0-6.5 puan almalılar.

Eğitim süresi üniversiteden üniversiteye farklılık gösterir ancak lisans programlarının çoğu en az 3 yıl sürer ve bu süreçte farklı türleri bir arada işlenir. Yüksek lisans programları ise 1 ila 3 yıl arası sürer, bu MA ya da PhD programlarına bağlı olarak değişir. Yüksek lisansta müziğin belli bir alanında uzmanlık eğitimi verilir.

Bazı modüller müzik teorisi ve yazılı çalışmalar üzerine kuruluyken derslerin çoğu prodüksiyon, performans gibi pratik eğitim üzerine kurulmuş durumdadır.

DOĞRU ÜNİVERSİTEYİ SEÇMEK

Müzik endüstrisinde iş bulabilmek kolay değildir. Eğer müzisyen olarak kariyer yapmak istediğinizden eminseniz müzikle uğraşan şirketlere bağlantı kurabilen üniversiteleri tercih edin. Müzik sektöründeki bu bağlantıları ileride kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

Öğrenci olarak en az 3 yıl geçireceğiniz üniversiteyi seçerken kendi kişisel zevklerinizi de göz önüne almalısınız. Üniversitenin kampüsünü ve bulunduğu şehri gezerek şehrin sosyal hayatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kültürel hayatı ve ulaşım ücretlerini daha yakından görebilirsiniz. Ayrıca pratik yapabileceğiniz stüdyo gibi tesislerin varlığından da emin olun. Müzik sektörünün aktif olduğu bir şehir merkezinde okumak size sayısız olanağın kapısını açacaktır.

Ayrıca ilgi alanlarınıza uygun seçmeli alan dersleri veren üniversiteleri seçmelisiniz. Unutmayın ki üniversitede eğitim görmek maddi açıdan üzerinize belli bir yük bindirecek. Bu durumda eğitim ve konaklama masraflarını karşılayabileceğinizden emin olun. Örneğin, maddi kaynaklarınızın ve başvurabileceğiniz bursların listesini yapabilirsiniz.

Bir diğer konu da yeteneğinize ve müzik becerinize duyduğunuz güven. Eğer kendinizi yeterli görmüyorsanız başvurmadan önce bir sene daha bekleyip bu sürede pratik yaparak müzik becerinizi geliştirebilir, seçmelere de daha sonra katılabilirsiniz.

Orada hangi Müzik kursları var?

1

Müzik Çalişmalari

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
2

Müzik Performansi / Çalma

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
3

Müzik Kompozisyonu

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans
4

Müzik Prodüksiyonu

EĞİTİM SEVİYESİ Mesleki / Lisans / Yüksek Lisans

Müzik bölümünü okumak için ilk 10 ülke

1
210
Birleşik Krallık
1,983 Görüntüleme 162 adet bölümü görüntüle
2
211
Amerika
1,082 Görüntüleme 294 adet bölümü görüntüle
3
32
Kanada
4
9
Avustralya
5
69
Almanya
416 Görüntüleme 1 adet bölümü görüntüle
6
154
İrlanda
7
134
Yeni Zelanda
8
84
Hong Kong
9
114
Malezya
10
168
Singapur

İletişime geç