Temel bilgiler
İrlanda Cumhuriyeti: Vize Rehberleri - Okunması gerekenler

İrlanda Öğrenci Vizesi Başvurusu

1149

Yeşilliklerle dolu, kendine has kültürü ile birçok ülkeden vatandaşın uğrak yeri ve sıcakkanlı insanların ülkesi İrlanda’da okumak size çok şeyler katacaktır. İngiltere’ye yakın olması, İngiliz Dili ve Edebiyatı konusunda kaliteli eğitim vermesi, Avrupa’nın önemli destinasyonlarından biri olan Dublin şehri son yıllarda yabancı öğrencilerin İrlanda’ya ilgisini arttırmaktadır. İrlanda öğrenci vizesi başvurusunda da birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi vatandaşı olduğunuz ülke önem taşımaktadır.

 

Eğer Avrupa Birliği ülkeleri dışında bir ülkenin vatandaşlığına sahipseniz; 90 günden daha az olan eğitim ziyaretleriniz için kısa dönem vize ( C Tipi ), 90 günden daha fazla uzun eğitim ziyaretleriniz için de uzun dönem vize ( D Tipi ) almanız gerekmektedir. Bu noktada önemli husus, vize başvuru formunda size sorulan tekli giriş mi çoklu giriş mi yapacağınızdır. Eğer uzun dönem vizeye başvuru yapıyorsanız tekli girişi işaretlemeniz, sadece İrlanda’da eğitim için kalacağınızı göstermesi nedeniyle olumlu karşılanacaktır.

 

Vize Başvuru Evrakları

 

  1. Vize başvuru formu
  2. 3 adet fotoğraf (yeni çekilmiş, ön cepheden)
  3. Uçak bileti rezervasyonu
  4. Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  5. Pasaport (Daha önce işlem görmüş sayfalarının fotokopisi ile birlikte)
  6. Vize ücreti

            •Tek girişli EUR60 veya 200 TL

            •Çok girişli EUR100 veya 340 TL

  1. Okul veya kurstan kabul belgesi + belgesinde doğum tarihi, pasaport numarası vs.. bulunmalı
  2. Okul veya kurs ile ilgili ücretin ödendiğine dair belge (makbuz)
  3. Başvuru sahibi öğrenci ise ilgili öğrenim kurumundan İngilizce öğrenci belgesi
  4. İrlanda'da bulunduğu süre içerisinde gerekli olan harcamalarla ilgili olarak finansal döküman (en az 6 aylık)

             • Sağlık sigortası (İrlanda’daki eğitim suresini kapsayacak)

             • Bugüne kadar alınmış eğitim sertifikaları

 • İngilizce yeterlilik belgesi ( TOEFL / Cambridge veya öğrenci İngilizce hazırlık eğitimi aldıysa transkript)

  1. Alınacak eğitimin gerekliliğini, eğitimin tamamlandığında Türkiye'ye dönme niyetini, yeterli paraya sahip olduğunu (banka hesabındaki miktarı)  belirten niyet mektubu (İngilizce olmalı)
  2. Ön Yazı
  3. 6 Aylık banka hesap cüzdanı veya maaş bordrosu
  4. Tapu ve araba ruhsat fotokopisi ( varsa)
  5. Çalışıyor ya da işyeri sahibi ise iş yeri ile ilgili evraklar sunulmalıdır.

 

Vize Başvuru Süreci:

İrlanda’ya öğrenci vizesi başvuruları genellikle 10-14 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Evraklarda eksiklik olması ihtimali veya vize başvurunuzda çıkabilecek sorunlar nedeniyle başvurunuzu ne kadar erken yaparsanız sizin lehinize olacaktır.

 

Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

  • Kısa dönem vize başvurularınızda çoklu giriş seçeneğini tercih etmeniz normal karşılanırken, uzun dönem vize başvurularınızda çoklu giriş seçeneğini işaretlemeniz başvurunuzu olumsuz etkileyecektir. Çoklu giriş tercihiniz İrlanda Göçmenlik Bürosu’na kaydınız yapıldıktan sonra onaylanacağı için vize başvuru formunda bu seçeneği tercih etmemeniz yararlı olacaktır.
  • Vize başvurularında yaşanabilecek gecikme ihtimallerine karşı vize başvurunuzu seyahatinizden en az 4-6 hafta öncesinden gerçekleştirin.
  • Başvuru formunda sorulan tüm sorulara doğru ve eksik cevap verin.
  • Sunacağınız tüm belgeler resmi olarak onaylı ve İngilizce tercümesi de dahil olmak üzere teslim edilmelidir.
  • Başvuru evraklarından 4 set yaptırmanız başvurunuzda evrakların ekstra olarak istenmesi durumunda size zaman açısından avantaj sağlayacaktır.

Bölüm ara

İrlanda Cumhuriyeti
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA