Temel Bilgiler
İtalya: Vize Rehberleri

İtalya için Öğrenci Vize Başvurusu

1879

Roma, Milano, Napoli ve Floransa… Papanın bulunduğu yer Vatikan ve tarihi yerler! İtalya’da eğitim görmek için bir çok sebebiniz var özellikle İtalyancanızı ilerleterek hem yeni bir yabancı dil edinebilir hem de tarih ve kültür kokan şehirlerin kaliteli üniversitelerinde eğitim görebilirsiniz. İtalya için öğrenci vizesi başvuru sürecini sizler için kaleme aldık!

 

İtalya Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler

 

  1. Vize başvuru formu,
  2. IDATA koordinasyon bedeli (eğitim amaçlı vizeler ücretsizdir.),
  3. Talep edilen vizenin bitiş tarihinden itibaren en az üç ay geçerliliği olan  pasaport ve herhangi bir damga, imza, vize yada yazı bulunan sayfalarının fotokopileri,
  4. Üzerinde T.C. Kimlik No yazılı 2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi,
  5. Son 6 ay içerisinde çektirilmiş, 35*40mm boyutunda arka planı beyaz olan 2 adet vesikalık  fotoğraf,
  6. İstenilen vize süresini kapsayan ve yurtdışında geçerli olan bir sağlık sigortasının İngilizce olarak hazırlanmış aslı ve fotokopisi,
  7. Gidiş, geliş uçak bileti rezervasyonları ,
  8. Eğitim alınacak okuldan alınmış;
    • kayıt belgesi,
    • okul ücretinin ödendiğine dair makbuz,
    • (var ise) İngilizce olarak hazırlanmış burs yazısı aslı ve fotokopisi,
  9. İtalya’da eğitim süresi boyunca konaklama ile ilgili bilgi,
  10. Son diplomanız veya eşdeğer belgeniz ,
  11. Türkiye'de halen bir eğitim kuruluşunda kayıtlı iseniz öğrenci belgeniz ve not çizelgesi,
  12. Kendi ülkenizde italyanca dil eğitiminizi kanıtlayan belge (dil kursuna devam ettiğinize dair yazı),
  13. Belirli bir maddi geliri olmayan kişiler için; kendilerini maddi olarak destekleyen 1. dereceden yakınlarının geçimi ile ilgili maddi durum belgeleri ve destekleneceklerine dair dilekçenin aslı ve dilekçedeki imzanın o şahsa ait olduğunu ispatlayan resmi  belge,
  14. İtalya’da kalış süresince tüm masrafların karşılanacağını belirten bankadan alınan garanti yazısı veya kredi kartı bilgilerini içeren mektup aslı ve fotokopisi ve söz konusu mektubu imzalayan kişinin imza yetkisini gösteren banka imza sirküleri,
  15. Yurt dışında kalacağınız sürece geçiminizi karşılayabileceğinizi kanıtlayan size veya maddi olarak destekleyen kişiye ait maddi durum belgeleri,
  16. 14-18 yaş arası reşit olmayan öğrencilerin bir yurtta veya İtalya’da yasal olarak ikamet eden yakın bir aile ferdi yanında konaklaması zorunludur. Konuyla ilgili yasal yükümlülüğe ilişkin yurttan veya aile yakınından alınan “Kabul Beyanı” yazısı,
  17. Resit olmayan öğrenciler için; 6 ay içerisinde çıkartılmış ebeveynler tarafından seyahat etmelerine izin verdiklerini teyit eden ve İtalya’da yasal yükümlülüğü alan kişinin kimlik bilgilerini içeren muvafakatname aslı.

 

Vize başvuru sürecinizde yardımcı olacak 10 önerimizi okuyun.

 

Nereden vize talebinde bulunmalıyım?

 

Vize, yurt dışında bulunan ve başvuru sahibinin ikamet ettiği yerden sorumlu olan İtalyan diplomatik temsilciliklerden talep edilmelidir. İkamet edilen yerden kasıt, bir kişinin yaşadığı ve çalıştığı ya da asgari son 6 aydır düzenli olarak ikamet ettiği yerdir. İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği, aşağıda sıralanan illerde ikamet eden kimselerin vize başvurularını değerlendirir: Ankara, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir. İstanbul Başkonsolosluğu’nun ve İzmir Konsolosluğu’nun sorumluluk alanları da mevcuttur.

 

Vize ücreti ne kadardır?

 

Vize harç ücreti, Schengen vizeleri için 60 Euro, ulusal vizeler için 116 Euro'dur. Bazı başvuru sahipleri harçtan muaftır. Bazı Ülke vatandaşları için daha düşük harç ücretleri öngörülmektedir. İtalya vizesi başvurusunda bulunan kişiler İtalya Konsolosluğu Vize Bölümü’ne İtalya Schengen vizesi için 60 Euro, İtalya Ulusal vizesi için ise 116 Euro vize harcı ödemekle yükümlüdür.

 

İtalya vizesi kaç günde çıkar?

 

İtalya vizesi işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde hiçbir aksilik çıkmaz ise 1 gün süren vize alımları, 1 hafta hatta evrak tamamlama süresine göre 1 aya kadar uzayabilir. İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 30 gün önce yapmalıdır.

 

İtalya’daki üniversitelerin tümünü görüntüleyin.

 

Mezuniyetten sonra İtalya'da kariyer edinmenize yardımcı olacak rehberimiz

 

Bölüm ara

İtalya
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Yurt dışı eğitim fırsatları ve yurt dışı üniversiteler ile ilgili blog yazarlığı ve Yurt dışı eğitim sürecinde; başvuru ve vize süreçleri, kabul aşaması, ülkelerin eğitim potansiyeli ve şehirlerin sosyal hayatları konusunda çalışmalar yapmaktayım.