Temel bilgiler
Yeni Zelanda: Vize Rehberleri

Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi

457

Uzun yıllar görmezden gelinen ancak son 20 senede eğitim alanında inanılmaz atılım gerçekleştiren Yeni Zelanda birçok öğrencinin gözdesi olmaya başladı!

 

Bu Yazımızda Yeni Zelanda’da eğitim görmek isteyen takipçilerimize vize alma koşulları ile ilgili bir rehber hazırladık.

 

Hangi Tür Vizeye İhtiyacım Var?

 

Öncelikle Avustralya vatandaşlığınız var ise Yeni Zelanda’ya girmek ve eğitim görmek için herhangi bir vizeye ihtiyacınız yok. 3 aydan kısa süren eğitim ziyaretleriniz için Yeni Zelanda’da öğrenci vizesi değil turist vizesi almanız yeterli olacaktır. 3 aydan fazla sürecek eğitim programlarınız için kesinlikle öğrenci vizesi almanız gerekmektedir.

 

Turist Vizesi

 

3 ay ve daha kısa süreli eğitim almayı planlayan öğrencilere turist vizesi verilmektedir. Yeni Zelanda'da 9 aya ( 3+3+3)  kadar turist vizesiyle kalmak mümkündür. Turist vizenizi Yeni Zelanda'da gerekli şartları sağlamanız halinde öğrenci vizesine çevirmenize izin verilmektedir. Turist vizesi için Visitor Visa Application Form (INZ 1017) doldurarak gerekli belgeler ile başvurabilirsiniz.

 

INZ 1017 formu için bu adresi ziyaret ederek indirebilirsiniz. Başvuru formunun sonunda size bir taahhütname imzalatılmaktadır. Taahhütname içerisinde; kendi maddi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınızı, vize bitim sürecinde yasal yollardan ülkeden çıkış yapacağınız ve başvuru ücreti dekontunu belgelediğiniz gibi ayrıntılar vermektesiniz.

 

Turist Vizesi İçin Hangi Belgelere İhtiyacım Var?

 

  • Kişisel bilgiler ve pasaport bilgileri
  • Meslek bilgileri ve kariyer detayları
  • Başvuru formunda belirttiğiniz sağlık koşullarına ilişkin sağlık belgesi
  • Adli Sicil Belgesi
  • Yeni Zelanda’ya giriş amacınızı ve eğitim programı ayrıntılarını içeren dilekçe
  • En az 3 ay geçerli pasaport
  • Başvuru ücretinizi ödediğinize dair dekont
  • Pasaporta uygun 2 adet fotoğraf
  • Eğitim alacağınız kurumdan davet yazısı
  • Yeni Zelanda seyahat biletiniz veya rezervasyon onayınız
  • Yeni Zelanda’da yaşamınızı sürdürmek için maddi şartlarınızın yeterli olduğuna dair belgeler

 

Öğrenci Vizesi

 

Eğer Yeni Zelanda’da eğitim süreniz 3 ayı geçiyorsa öğrenci vizesi almanız gerekmektedir. Eğitim süreniz başlamadan önce vize işlemlerine başlamak için ülkenizde bulunan Yeni Zelanda konsolosluğuna başvurmanız gerekmektedir. Vize işlem süreci normal şartlarda 2 hafta içinde sonuçlanmasına rağmen, ek belge talebi ve özel koşullar oluşmasına karşın Yeni Zelanda seyahatinizden 5-6 hafta önce vize işlemlerine başlamanız yararlı olacaktır.

 

Güncel vize ücretleri hakkında bilgiyi  bu adreste bulabilirsiniz. Program; ülkenizi ve vize türünüzü seçtiğinizde otomatik olarak vize ücretini hesaplamaktadır.

 

Vize İçin Gerekli Belgeler:

 

  • En Az 6 Ay Geçerli Pasaport
  • Okul Kabul Belgesi
  • İki Adet Vesikalık Fotoğraf
  • Vize Başvuru Ücreti
  • Öğrenci Vizesi Başvuru Formu
  • Savcılık İyi Hal Kâğıdı
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Uçak Bileti Rezervasyon Belgesi
  • Diploma veya Öğrenci Belgesi
  • Eğitim Sertifika ve Belgeleri
  • Aile Belgeleri (Evliyseniz)
  • Mali Durum Belgeleri (Tamamen kendi imkânlarınızla eğitim alacak düzeyde maddi olanaklara sahip olduğunuz)

 

Başvurunuzu Yeni Zelanda Büyükelçiliği Ankara (Konsolosluk Bölümü) ( Adres: Kızkulesi Sok. No:11 Gaziosmanpaşa, Ankara ) adresine yapabilirsiniz.

 

Yeni Zelanda’da eğitim fırsatları ve programlar ile ilgili Hotcourses Türkiye ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.

Bölüm ara

Yeni Zelanda
Dereceye göre *
YAZAR HAKKINDA

Yurt dışı eğitim fırsatları ve yurt dışı üniversiteler ile ilgili blog yazarlığı ve Yurt dışı eğitim sürecinde; başvuru ve vize süreçleri, kabul aşaması, ülkelerin eğitim potansiyeli ve şehirlerin sosyal hayatları konusunda çalışmalar yapmaktayım.