Temel bilgiler
Yurtdışında eğitim : Üniversiteye Başvuru

Master Öğrencileri İçin En İyi 10 Uygulama

Master Öğrencileri İçin En İyi 10 Uygulama

Öğrenciler için yüksek lisans eğitimi oldukça zorlu bir süreçtir. Bu yüzden gelişen teknoloji ve internetten faydalanarak işlerinizi biraz daha kolay hale getirebilir ve organize edebilirsiniz. Kaldı ki bunun için bilgisayarlara ihtiyacınız bile olmayacak. IOS ve Android işletim sistemi bulunan akıllı cep telefonlar sayesinde üstelik ücretsiz sahip olacağınız bu mobil uygulamalara, istediğiniz her yerde ve her an ulaşabilirsiniz. 

 

Çoğu öğrenci, yüksek lisans eğitimi alırken, bir yandan çalışmak diğer yandan da kitaplar, dersler, sınavlar ve araştırmalarla uğraşmak zorunda kalabiliyor. Artık eskisi gibi kağıt üzerinde çok fazla bir şey yapmadığımız için yaşadığımız dijital dünyanın olumlu yönlerini almaya çalışarak, hayatımızı kolaylaştırabilir ve birçok önemli belgeyi ve gerekli notları hızlıca kayıt altına alarak kaybolmalarını engelleyebiliriz. Bu açıdan lisansüstü öğrenciler için tasarlanmış pek çok uygulama vardır. İşinize yarayacağını düşündüğümüz birkaç uygulamayı sizler için araştırdık!

 

1-Quora

 

Quora, eski Facebook çalışanları Adam D’Angelo ve Charlie Cheever tarafından 2009 yılında kurulmuş, soru ve yanıt sistemiyle işleyen bir web sitesidir. Merkezi Kaliforniya’da olan şirket, sisteme üye olan kullanıcılar tarafından sorulan sorulara yine kullanıcılar tarafından verilen cevaplar üzerinden işbirliği yapılarak işliyor. Eylül 2018 itibariyle 300 milyon aylık kullanıcıya ulaşan Quora, araştırma projeleri hazırlayanlar ve yüksek lisans öğrencileri için aralarında çok sayıda entellektüel ve alanlarında uzman akademisyenlerin olduğu üyelerden doğru bilgiye ulaşmak için yardım alabileceğiniz ve danışabileceğiniz sosyal medya araçlarından biridir. 

 

Fiyat: Ücretsiz

İndirmek için: IOS, Android

 

2-Evernote

 

Master eğitimi alan öğrenciler için en iyi 10 uygulama arasında yer alan Evernote; fikirleri, projeleri ve yapılacaklar listenizi kolaylıkla almanızı ve önem sırasına göre düzenleyebilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Büyük projeleri rahatlıkla yönetebilir, aklınıza gelenleri not alabilir, sesli olarak ve resimlerle kaydedebilir, uyarılarla görevlerinizi ve son teslim tarihlerini kaçırmazsınız. Dosyalarınızı internet üzerinde online olarak depolayan uygulamaya sadece cep telefonunuz üzerinden değil bilgisayarınız, tabletiniz gibi tüm cihazlar ile senkronize edebilir, bilgilerinizi her yerde yanınızda götürebilirsiniz. İşlerinizi kolaylıkla organize edip istediğiniz kişilerle paylaşabileceğiniz Evernote, Kaliforniya merkezli global bir şirkettir. Bugün dünya genelinde 225 milyon insan tarafından kullanılan uygulama, Stepan Pachikov tarafından bulunmuştur. 

 

Fiyat: Ücretsiz (Uygulama içi ücretlendirme)

İndirmek için: IOS, Android

 

3-BenchPrep

 

2009 yılında New York’da keşfedilen BenchPrep, ilk olarak GMAT testine hazırlık için oluşturulmuş bir mobil uygulama olarak başlamış, bugünse tüm dünyada 600’ün üzerinde eğitime ulaşma, dersler hakkında detaylı bilgi alma ve aralarında GRE, GMAT, MCAT, ACT, SAT gibi sınavlar ile ilgili materyallerin olduğu online öğrenme platformudur. Özellikle yurtdışı eğitim almayı düşünen öğrencilerin mutlaka indirmesi gereken faydalı uygulamalar arasındadır. 

 

Fiyat: Ücretsiz 

İndirmek için: IOS, Android

 

4-Busuu

 

Merkezi Londra’da bulunan ve 2008 yılından bu yana yabancı dil öğrenmek, geliştirmek ve pratiklik kazanmak isteyenlere yönelik online bir sosyal ağ platformudur. Üye olduktan sonra seçtiğiniz dil üzerinden seviye testiniz yapılan Busuu ile mobil uygulamada İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Lehçe, Japonca, Çince’nin de olduğu 12 dilde eğitim alabilirsiniz. A1’den B2’ye kadar kurslar sunan uygulamada, yüksek lisans eğitiminiz için gittiğiniz ülkenin dilini öğrenmeye çalışırken kullanarak, ikinci bir yabancı dil ile daha donanımlı bir özgeçmişe sahip olabilirsiniz. 

 

Fiyat: Ücretsiz 

İndirmek için: IOS, Android

 

5-Encyclopedia Britannica

 

Bir yüksek lisans öğrencisi için telefonunda olması gereken en önemli uygulamalardan biri ansiklopedilerdir. Araştırma yaparken, aklınıza takılan bir konuyu öğrenmeye çalışırken ilk başvuracağınız Britannica’ya hem cep telefonlarınızdan hem de tabletler ve bilgisayarlardan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Dünya çapında ilk baskısı 1768 yılında yapılan ve 2012 yılından itibaren online olarak kullanılabilen uygulama, aralarında Nobel ödüllü yazarların ve editörlerin olduğu dünyanın en gelişmiş akademik ansiklopedidir. 

 

Fiyat: Ücretsiz 

İndirmek için: IOS, Android

 

6-TED

 

TED, sadece yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler için değil, bugün tüm derecelerde öğrenim görenler ve kariyer hayalleri kuran yeni mezunlar için de kesinlikle cep telefonlarında yer alması gereken eşsiz bir uygulamadır. Genel olarak, aralarında teknoloji, bilim ve kültürün olduğu çok çeşitli konularda araştırma ve uygulama projelerinize yardımcı olacak, geleceğe ve dünyaya olan bakışınızı değiştirecek 18 dakikalık konuşmalardan oluşuyor. Bugüne kadar Elon Musk, Stephen Hawking, Al Gore, Larry Page, Sergey Brine, Bill Gates, Bono, Dolph Lundgren ile aralarında Nobel Ödülü almış yazar ve bilim adamlarının da olduğu çok sayıda ünlü ismin konferanslarını tekrar ya da canlı izleme şansı yakalayabilirsiniz. Uygulama, Türkçe’nin de olduğu 100’den fazla dilde alt yazı imkanı sunarken, ilham veren 2 binden fazla konuşma videolarına erişim sağlayabilirsiniz. 

 

Fiyat: Ücretsiz 

İndirmek için: IOS, Android

 

7-Trello 

 

Trello, özellikle lisansüstü eğitim alan öğrenciler için işbirliğini kolaylaştıran ve eğlenceli hale getiren müthiş bir görev yönetici uygulamasıdır. Trello ile projeleriniz, araştırmalarınız ya da üzerinde çalıştığınız her şeyi düzenlemek için panolar oluşturabilir, kendiniz ya da arkadaşlarınızla paylaşarak kullanabilir, kartlar üzerinde yapılacaklar listesi ekleyebilir, kendinize ya da birlikte çalıştığınız arkadaşlarınıza görevler atayabilirsiniz. Böylelikle daha organize olabilir, yaklaşan işler üzerinde uyarı alabilir, çevirim dışı çalışabilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama sayesinde, grup içerisinde daha az çalışkan olan arkadaşlarınızın da motive olmasını sağlayabilirsiniz. 2011 yılından beri kullanılan uygulamaya kayıtlı bugün 10 milyondan fazla insan vardır. 

 

Fiyat: Ücretsiz 

İndirmek için: IOS, Android

 

8-LinkedIn 

 

Profesyonel ağınızı geliştirmenize, iş fırsatları yakalamanıza ve başvuracağınız şirketlerden üst düzey yöneticilerle birebir iletişime geçmenize olanak sağlayan LinkedIn, bugün mezunlar ve lisansüstü eğitime adım atan öğrenciler için en iyi 10 uygulamadan biridir. Başarıların, sertifikaların, gönüllü hizmetlerin, eğitim ve iş deneyimlerinle ilgili kapsamlı bir özgeçmiş sunma fırsatı veren LinkedIn, sektörünüzle ilgili isimlere ulaşmanız ve güzel bir kariyer elde etmeniz için harika bi fırsat olabilir. 2002 yılında kurulan site, 2016 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştır. 

 

Fiyat: Ücretsiz

İndirmek için: IOS, Android

 

9-Google Drive

 

Google tarafından oluşturulmuş bir dosya depolama hizmeti sunan Google Drive, 2012 yılından bu yana 240 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaşmıştır. Herhangi bir Google Account hesabınızla kaydolabileceğiniz uygulama sayesinde elektronik tablolar, sunumlar, çizimler, formlar, dökümanlar oluşturabilir, düzenleyebilir, ortak projeler yürüttüğünüz diğer öğrencilerle dökümanlarınızı paylaşabilirsiniz. Üstelik diğer depolama uygulamalarına göre 15 GB boyutunda daha fazla çevirim içi depolamayı ücretsiz sunan Google Drive sayesinde istediğiniz her yerden dosyalarınıza kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

 

Fiyat: Ücretsiz

İndirmek için: IOS, Android

 

10-Meetup

 

Eğer yurtdışı master eğitimi almak için yabancı bir ülkede ilk defa yaşamaya başlayacaksanız, sosyal hayatınızı kolaylaştıracak en önemli uygulamalardan biri Meetup olacaktır. Hem iş hem de okul ağınızın bir parçası olacak uygulama sayesinde gittiğiniz ülkede kariyer fuarları, profesyonel konferanslar, hobiler ve kişisel ilgi alanlarınıza yönelik etkinliklere üye olarak insanlarla tanışabilir, gruplara katılabilirsiniz. 2002 yılında Scott Heiferman tarafından bulunan uygulama sayesinde, yurtdışı eğitim almak için gideceğiniz şehri keşfedebilir, kariyerinizi güçlendirecek yabancı dil öğrenme gruplarına katılabilir, aynı zamanda tasarım, müzik, resim, tiyatro, yazarlık gibi bir çok hobiye uygun dersleri de bulabilirsiniz. 

 

Fiyat: Ücretsiz

İndirmek için: IOS, Android

 

Faydalı Linkler:

Yabancı Dil Öğrenmek İçin En İyi 7 Mobil Uygulama

En İyi 7 Ücretsiz Online Eğitim Sitesi

Her Üniversite Öğrencisinin Telefonunda Olması Gereken 10 Mobil Uygulama